SKAL RIVES: Hele dette næringsbygget, som ligger nord i planområdet, foreslås revet. KIWI, Ming China og flere andre leietakere blir nødt til å flytte ut eller legge ned driften i byggeperioden.

– Alle må flytte ut eller legge ned

Eksisterende næringsbygg nord i planområdet foreslås revet. KIWI og flere andre leietakere blir nødt til å flytte ut eller legge ned driften i byggeperioden.

Publisert

– All næringsvirksomhet skal flyttes til nedre plan med henvendelse mot Valhallaveien, sier gårdeier Bjørn Grepperud.

Han sier at den nordligste delen hvor blant annet KIWI, legesenteret, Ming China holder til, skal rives og erstattes med leiligheter. Den første etasjen i den vestlige delen hvor blant annet blomsterbutikken, Nille og Martha & Maria’s Café holder til i dag, skal også transformeres til boliger og får et påbygg i nord.

GÅRDEIER: Bjørn Grepperud.

Les også: – Jeg gjør det ikke frivillig

3500 kvadratmeter

– Hvilke av dagens leietakere får plass i det nye senteret?

– Denne kabalen har vi ikke lagt ennå. Det er opp til leietakerne og blir avgjort via forhandlinger på kommersielle vilkår, men vi vi er pålagt til å begrense næringsdelen til 3500 kvadratmeter. Dette stemmer ganske bra med dagens areal, sier Grepperud.

Les også: Slik kan Tårnåsen senter se ut

Blir trolig uten KIWI i byggeperioden

KIWI: KIWI har vært på senteret i omrent fire år.

Gårdeieren sier KIWI får nye og større lokaler på 1700 kvadratmeter i underetasjen mot vest når nybygget står klart.

– Vi er i en positiv dialog med  KIWI for å finne en løsning gjennom byggeperioden. Noen av leietakerne må også innstille seg på det. Når det gjelder legesenteret, blir de nødt til å flytte til andre lokaler i byggeperioden. Enten må de flytte to ganger eller må vi finne en permanent løsning for dem med en gang.

– Vil fortsette der vi er

Daglig leder ved Tårnåsen legesenter, Jan Terje Rødnes (52), som har jobbet på senteret siden 1997, beroliger pasientene ved legesenteret:

TI ÅR PÅ SENTERET: Styreformann for Fruene Fryd og Gaven, Elin Rustad, sier de vil gjerne fortsette på Tårnsåen.

– Vi ønsker å holde oss i nærheten av der vi er i dag. Dette er også et ønske fra kommunen. Vi vil helst unngå å flytte to ganger, så jeg håper vi får permanente lokaler i et nytt bygg når vi flytter ut fra disse lokalene, sier han.

Avhengig av KIWI

Fruene Fryd og Gaven, som har vært på senteret i ti år, vil gjerne fortsette, men er avhengig av at KIWI er i drift i byggeperioden, ifølge styreformann Elin Rustad (53).

 

Det samme gjelder Nille.

– Hvis alle butikkene forsvinner, blir vi nødt til å legge ned, sier daglig leder Vian Youmis.

 

 

Powered by Labrador CMS