FJERDE ÅRET: NM i bordtennis for yngre blir arrangert i Sofiemyrhallen for fjerde gang. Dette bildet ble tatt under fjorårets NM.

Bordtennis-NM i Sofiemyrhallen

Fredag 15. til søndag 17. mars arrangeres Norgesmesterskap i bordtennis for yngre i Sofiemyrhallen.

I helgen arrangerer bordtennisgruppa i Oppegård IL Norgesmesterskap for yngre og Stiga 11-er'n i Sofiemyrhallen. Det er fjerde gangen Oppegård får NM og leder i Bordtennisgruppa i  Oppegård IL , Gard Olsen, gleder seg. 

– Det er det største bordtennisarrangementet i Norge, med 271 deltakere fra hele Norge.  Majoriteten er nok fra Østlandsområdet, men vi har også deltakere fra Trondheim, Bodø, Bergen, Molde og Sørlandet, sier Olsen. 

GLEDER SEG: Gard Olsen, leder i bordtennisgruppa ser frem til NM som starter på torsdag.

Fire dager til ende

Bordtennisgruppa starter riggingen til mesterskapet torsdag, med flytting av bordtennisbord til Sofiemyrhallen.

– Det er mange som skal inn og vi kommer til å sette opp 33 bordtennisbord. Vi flytter bord vi har stående på Greverud skole, Flåtestad, Østli, Østre Greverud og Vassbonn, sier Olsen. 

Bordtennis NM yngre 

  • Arrangeres i Sofiemyrhallen 15.-17. mars.
  • NM for yngre er NM for 13-års og 15-års klassene. Offisielt er det kun 15års-klassen som blir kronet med NM-tittel.
  • Stiga 11er'n er uoffisielt NM for 11-årsklassen.
  • 271 deltakere fra hele landet  er påmeldt hittil.
  • Oppegård IL Bordtennis arrangerer NM for fjerde gang, tidligere mesterskap har vært avholdt i 2013, 2016 og 2018.

Han belager seg på fire lange dager med rigging og mesterskap, men bedyrer at det er mest moro. 

– For å si det sånn: Jeg vet hva jeg skal gjøre i helgen. Jeg starter torsdag morgen med å hente lastebil for å transportere bord. Fire fulle dager til ende blir det nå, men det er gøy, og det er gøy å arrangere.

Ut av kjelleren

Mesterskapet starter klokken 10.00 på fredag, og klokken 09.00 lørdag og søndag, og holder på utover dagen og kvelden. Arrangementet er gratis å komme inn på og alle er velkomne som tilskuere. 

– Vi har hatt flere som har tatt turen innom tidligere som blir overrasket over nivået og blir litt fascinert av bordtennis som sport også, sier Olsen. 

Han håper selvfølgelig å å rekruttere flere bordtennisspillere i kommunen, og er tydelig på at å avholde slike store arrangementer er med på å løfte frem sporten. 

– Vi hadde en landskamp i november, vi prøver jo å synliggjøre oss litt. Mange har en bakgrunn med bordtennis fra kjellere og fritidsklubber. Jeg spilte også hjemme i garasjen. Det er gjerne det man forbinder bordtennissporten med, at man står i en kjeller og spiller, men så får man et litt annet inntrykk når man kommer og ser på hvilken idrett det er.

Powered by Labrador CMS