ØNSKER VELKOMMEN: Petter Franck (t.v.) og Gard Olsen med plakatene for neste ukes landskamp i bordtennis. De håper på masse publikum i hallen.
ØNSKER VELKOMMEN: Petter Franck (t.v.) og Gard Olsen med plakatene for neste ukes landskamp i bordtennis. De håper på masse publikum i hallen.

Gjør klart for landskamp

Det er ikke hver dag Oppegård IL arrangerer landskamp i bordtennis. Tirsdag 20. november er det duket for en historisk begivenhet på Østre Greverud.

Publisert

Da Oppegård IL ble forespurt av Norges Bordtennisforbund om å ta på seg ansvaret med å arrangere en landskamp i bordtennis, var svaret et klart ja. Nå gjøres Østre Greverud Flerbrukshall klar til en begivenhet som hører til de sjeldne.

– Det er ikke hver dag vi får muligheten til å arrangere en landskamp her i Oppegård, sier Gard Olsen.

Noe nytt

Olsen er en del av styret i bordtennisgruppa i Oppegård IL, som har arrangert NM for yngre tre ganger de siste fem årene, og som skal arrangere det igjen i år. Dette er Norges største arrangement i antall deltakere i bordtennis. Disse gangene har Sofiemyrhallen vært stedet for begivenhetene med godt over 300 spillere. Nå er det altså nye utfordringer som gjelder når en landskamp skal arrangeres.

– Dette gjør vi fordi vi syns det er litt annerledes, vi gjør noe vi ikke har gjort før. Bordtennisgruppa er litt vant til å hoppe litt i det, sier Olsen.

Norges bordtennislandslag tapte deres forrige kamp på Nes mot Italia ganske klart. Nå er de klare til å reise seg igjen mot Kosovo. Et lag de banket 3-0 i forrige møte på bortebane.

Håper på stemning

Det er litt over én måned siden Norge spilte mot Italia. Dette var også en av Norges viktige kamper i EM-kvalifiseringen. Da var tilskuertallet på litt over 100. Nå håper Olsen og resten av styret på å overgå dette.

– Tribunen i hallen tar 200 stykker og det hadde vært veldig gøy om vi hadde klart å få litt stemning her inne, sier Olsen før en annen i styret for bordtennisgruppa, Petter Franck, legger til

– Det hadde vært gøy om klarte å fylle tribunen, og det er tross alt litt spesielt siden det er landskamp.

Østre Greverud Idrettshall blir i disse dager rigget klar for en av de avgjørende kampene i Norges EM-kvalifisering. Det vil bli lagt et nytt underlag der bordet skal stå, ny belysning for anledningen vil også bli satt opp og bordet vil også bli rammet inn.

Det er utvilsomt stort for Oppegård IL som klubb å være arrangør for en internasjonal kamp som denne, og det er den første landskampen, uansett idrett, som vil bli spilt i Østre Greverud Idrettshall. I følge forbundet selv er dette et viktig og høyt profilert arrangement for norsk bordtennis.

Satsning

Selv om Oppegård IL selv ikke har med noen spillere på herrelandslaget ennå, gror det godt i de yngre rekkene. Oppegård har en rekke spillere med potensial, som kan nå veldig langt, ifølge trener Richard Johansson.

– Vi har flere spillere som har veldig høyt potensial, men hvor langt de når vil bestemmes av hvor hardt de jobber de neste 4-5 årene, sier den svenske treneren.

Oppegård er i hovedsak en breddeklubb og gjennomfører ulike aktiviteter for å vekke interessen hos unge i kommunen, for eksempel det å besøke skoler og dele ut bordtennisracketer. Til tross for at fokuset ligger på bredde har Oppegård IL en trener med en utmerket utdannelse. Johansson har trenerutdannelse fra Sverige, et land der bordtennis står sterkt. Dermed har Oppegård mange lyse år foran seg når det gjelder bordtennis.

Powered by Labrador CMS