SETTER KRAV TIL KOMMUNEN: Oddbjørn Nesje og Håkon Heløe krever at kommunen involverer FAU og lærerne i prosessen videre.

Bekymret for barnas trygghet

Fra nyttår skal rundt 400 elever fra Kolbotn skole busses til midlertidig skole som mest sannsynlig blir på Rognebærlia. Oddbjørn Nesje er bekymret for tryggheten til barna.

Publisert

– Det er bra at skolen skal rehabiliteres og utvides, og at kommunen endelig har bestemt seg at midlertidig skole mest sannsynlig skal settes opp på Rognebærlia. Samtidig reagerer jeg på at verken foresatte eller lærere har vært involvert i denne prosessen, og at kommunen har brukt så lang tid på dette, sier leder av Oppegård Arbeiderlag, Oddbjørn Nesje (41).

Han er bekymret som politiker og ikke minst som forelder. Sønnen hans starter på Kolbotn skole til høsten.

– Jeg er bekymret for tryggheten til barna og har mange ubesvarte spørsmål til kommunen. Jeg reagerer også på at kommunen ikke ennå har begynt å planlegge bussing av elevene og annen logistikk med tanke på midlertidig skole, og kan heller ikke svare på enkeltstående henvendelser om dette, sier Nesje.

 

SLIK SKAL KOLBOTN SKOLE SE UT: Oversiktsperspektiv.

Krever medvirkning

Han får full støtte av Håkon Heløe (22), som er medlem av levekårsutvalget for Oppegård Ap. Han krever at kommunen setter tryggheten av barna på første plass, og involverer både foresatte og lærere i planleggingsprosessen.

– Vi vil blant annet vite hvordan elevene skal fraktes til og fra Rognebærlia, hva skjer hvis noen elever kommer forsinket til bussen, hvor ofte skal bussene gå til og fra Kolbotn skole, hvor skal elevene hentes og hvem skal passe på dem underveis, sier Heløe.

Les også: Bygger nytt utkikkstårn

 

DEN NYE SKOLEN: Slik skal skolegarden ved den nye skolen se ut i 2020.

Flere ubesvarte spørsmål

Heløe sier de har flere ubesvarte spørsmål om brakkene som skal settes opp på Rognebærlia og rehabiliteringsprosessen på Kolbotn skole.

– Hvordan skal brakkene se ut? Blir det nok av parkeringsplasser til foresatte og lærere? Blir det plass til helsesøster? Vi er også opptatt av sanitetsforhold og sikkerhet i de midlertidige lokalene, understreker han.

Nesje påpeker at foresatte til elevene på Kolbotn skole allerede har opplevd mange farlige situasjoner knyttet til byggeprosessen og anleggstrafikken i Ormerudveien.

– Jeg er spesielt bekymret for de minste elevene som skal busses fra Kolbotn til Rognebærlia. Mange av dem er ikke vant til å ta buss, sier han.

FAU-leder ved Kolbotn skole, Sigmund Løvåsen (40), bekrefter at FAU ikke har hatt medvirkning i prosessen rundt plassering av brakkene.

I 2020: Her kan du se biblioteket ved den nye skolen.

– Flytting av elevene har ikke vært avklart før nå, men det er positivt at elevene skal flyttes samlet. Vi skal ha et møte med kommunen i morgen og håper på å få mer informasjon om saken, sier han.

Fakta om Kolbotn skole:

  • Skal utvides fra to til tre klasser per trinn, med maksimum kapasitet for 672 elever.
  • Paviljongen og Mauren skal rives og erstattes med et nybygg.
  • Hovedbygget fra 1921 og tilbygget fra 1997 skal rehabiliteres til dagens standard.
  • Forventet byggestart er i februar 2019 med mål om ferdigstillelse i 2020.
Powered by Labrador CMS