RYKKET UT OG FIKSET OPP: Follo Brannvesens staute karer var raskt på pletten etter trenedfallet på Solbråtan. Her rydder de opp, både høyt og lavt.

Reddet dagen på 1-2-tre

Da et 80 år gammel tre blåste overende på Solbråtan, kom det lokale brannvesenet til unsetning.

Publisert

Naturens krefter herjer lett med gamle busker, og det skjedde denne uken også på Solbråtan.

Dramatisk

Et mellom tolv og femten meter høyt bjørketre, som i tillegg var rundt 80 år gammelt, brakk og blåste over gårdsplassen og garasjetaket til Kay Siljan og Eva Marie Karlsen, før det deiset i bakken.

Rett ved siden av stod et like stort bjørketre som det var stor fare for skulle skje det samme med, Over hang strømledninger til hele området og Heimenveien med både kjørende og gående lå rett bak.

Roser brannvesenet

Huseierne skamroser brannmannskapene, som rykket ut umiddelbart.

– Vi var på vei hjem og  fikk ringt Follo BrannvesenDe rykket ut med en gang, tok en rask avgjørelse på å ta det andre bjørketreet også. Stigebil og lift kom ble raskt tilkalt og jobben ble like raskt gjort. Vi ønsker bare å takke Follo Brannvesen for en fantastisk innsats. Det var nødhjelp i høyeste grad. De rykket ut med en gang vi ringte i går og tok en rask avgjørelse på å ta det andre treet, og jobben ble like raskt gjort. Ifølge flere naboer hadde det blåst veldig kraftig rett før treet deiset i bakken, sier paret.

– Vi sitter igjen med en følelse av at vi har et brannvesen som vi kan stole på og som kommer når vi trenger dem aller mest, sier de.

Powered by Labrador CMS