Leirskole

KOSER SEG I REGNVÆRET: På bildet kan du se elevene fra Vassbonn skole som koser seg på Brennabu leirskole denne uken. Foto: Karoline Grefslie Holteberg
KOSER SEG I REGNVÆRET: På bildet kan du se elevene fra Vassbonn skole som koser seg på Brennabu leirskole denne uken. Foto: Karoline Grefslie Holteberg

– Dugnadsånd på sitt beste

Takket være en fantastisk foreldregruppe på Vassbonn skole, har leirskolen på Brennabu blitt en virkelighet for 48 elever på 7. trinn ved skolen.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år reiser avgangselevene på barneskolene i kommunen til leirskole. For årets 7. trinn ved Vassbonn skole har Brennabu leirskole, som ligger på Vaset i Valdres, stått på programmet. Mandag denne uken skulle hele trinnet dra med buss til Brennabu, noe de har gledet seg enormt siden de begynte på skolen.

Det var mye usikkerhet på grunn av covid-19-situasjonen i Nordre Follo med økt smitte de siste dagene, men etter at tiltakene ble godkjent av kommuneoverlegen, fikk skolen et nytt problem.

Busstreiken som neste hindring

Natt til søndag startet busstreiken som rammet både vår kommune og flere andre kommuner i hovedstadsområdet. Dagen før avreise måtte rektoren sende en melding om problemet med transporten.

– Skolen hadde ingen andre alternativer enn å kontakte foresatte med et forespørsel om noen av dem kunne stille opp og kjøre elevene til Brennabu leirskole. Vi sendte en melding til alle foresatte på trinnet via Transponder på søndag og kort tid etter fikk vi veldig mange positive svar, sier rektor Ellen Aas.

– Et godt skole-hjem-samarbeid

Ellen Aas takker alle sammen og sier at det er et eksempel på et godt skole-hjem-samarbeid. Rektoren legger også til at barna har gledet seg lenge til å dra på leirskole, så jubelen ble stor da de fikk vite at de skulle få oppleve dette til tross for alle hindringer.

– Dette er dugnadsånd på sitt beste! Vi har en veldig flott og ressurssterk foreldregruppe, og det var utrolig flott gjort av foresatte som snudde om på jobbdagen på kort varsel og stilte opp med egne biler da skolen virkelig trengte hjelp, sier FAU-leder Harald Seip (45).

Fem dager med spennende program

Mandag 21. september ble 48 elever kjørt til Brennabu leirskole i tolv biler.

– Det er nå veldig mange glade og blide barn der. Stemningen er god til tross for regnvær, men det er også en del av opplevelsen, sier Aas.

Under leirskoleoppholdet, som skal vare frem til fredag, skal elevene gjennom aktiviteter som bueskyting, balanseline, kanopadling - værforbehold, bekledning/fjellvett og en ekspedisjon til høyfjellet.

– Avhengig av vær vil elevene også kunne få tilbud om bekkevandring/fosseklatring, orientering og sykkeltur. Overnatting i lavvo kan også være en aktivitet i løpet av denne uken, sier Aas.

Powered by Labrador CMS