INGEN STORE COMEBACKPLANER: Det kom overraskende på mange at Helene Olafsen plutselig sto på toppen av seierspallen i en konkurranse igjen, men det var bare for moro, skal vi tro snowboard-stjernen fra Oppegård.

– Nei, jeg har ingen konkrete comebackplaner

Helene Olafsen overrasket alle med NM-gull - etter at hun la opp for godt. Men hva skjer nå?

Etter at Helene Olafsen overraskende nok stilte til start under NM i NM i Wyller-«pipen», og oppå det hele vant med stor stil, er det mange som har lurt på om snowboard-stjernen fra Oppegård har planer om å gjøre et permanent comeback.

Olafsen avkrefter dette overfor oavis.no. Hun har ingen planer om å ta frem brettet profesjonelt, eller...

– Neida. Noe comeback er det ikke. Det er bare for moro, bedyrer hun.

INGEN STORE COMEBACKPLANER: Det kom overraskende på mange at Helene Olafsen plutselig sto på toppen av seierspallen i en konkurranse igjen, men det var bare for moro, skal vi tro snowboard-stjernen fra Oppegård. (Foto: Peter Gløersen/Snowboardforbundet)

Les også: Mesterlige Helene

– Jeg skal kjøre noen småkonkurranser, men foreløpig er planen at jeg har lagt opp. Dette var bare for gøy. Jeg må bevege meg, det er viktig, og når jeg jobber og sitter stille så mye i løpet av en dag, får jeg spart energi, sier Olafsen, som for tiden er i lærerprakis på Tårnåsen skole. 

Det var problemer med knærne som i sin tid gjorde at Olafsen valgte å legge brettet på hyllen.

Les også: Helene Olafsen legger opp

– Grunnen til at jeg måtte gi meg er fordi jeg har hatt veldig mange skader, som gjør at jeg ikke har like bra bevegelse og er like sterk i alle posisjoner, som jeg må være, for å drive snowboard på et høyt nivå, sa Olafsen til Oppegård Avis i august i fjor

– Det er for høy risiko, skader jeg meg enda en gang kan jeg bli invalid og kanskje ikke leke med fremtidige barn. Dette var den første sommeren min på mange år uten krykker, og det å kunne bevege meg fritt uten for store smerter betyr mye for meg, sa Olafsen den gang. 

Les også: Helene Olafsen: – Deilig å få hodet ut av kneet

PS! Saken fortsetter under bildet!

INGEN STORE COMEBACKPLANER: Det kom overraskende på mange at Helene Olafsen plutselig sto på toppen av seierspallen i en konkurranse igjen, men det var bare for moro, skal vi tro snowboard-stjernen fra Oppegård. (

Tøffe tak 

I etterkant har hun jobbet hardt med å få kroppen til å fungere slik den skal, og hun fikk endelig "hodet opp av kneet", som hun fortalte til Oppegård Avis 

– Jeg har kjent på en lettelse. Det var deilig å ta et valg, å slippe og tenke på om jeg klarer det, om jeg kommer tilbake. Når man ikke klarer det blir hver dag et slags nederlag, og det var litt deilig å få fri fra det. Få hodet litt opp fra kneet igjen, sa Olafsen i et stort portrettintervju i Oppegård Avis rett før jul i fjor.

INGEN STORE COMEBACKPLANER: Det kom overraskende på mange at Helene Olafsen plutselig sto på toppen av seierspallen i en konkurranse igjen, men det var bare for moro, skal vi tro snowboard-stjernen fra Oppegård. Foto: Peter Gløersen/Snowboardforbundet

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Elsker å være lærer

Snowboard-stjernen storkoser seg i praksisen.

– Det er litt spesielt og veldig hyggelig. Det er utrolig kult at de kan heie på en idrettsjente. Jeg synes det er kult, men rent personlig er jeg der for å gjøre en jobb i en annen rolle enn det jeg er på TV. Jeg føler at jeg er meg selv hele tiden, så det er ikke så vanskelig å bytte mellom rollene, men kanskje noen av elevene har synes det har vært litt rart, sier Olafsen.

I tillegg til lærerstudiene, er det også tid for leking - og ikke minst kjæresten! 

Hennes kjære Johan traff hun på Bali i 2012, og hun er svært fornøyd med å funnet mannen i sitt liv.

I PRAKSIS: Helene Olafsen er for tiden i praksis ved Tårnåsen skole. Det stortrives hun med!

– Han får meg til å le hver dag. Også er han veldig smart, han utfordrer meg. Men han vinner alle diskusjoner, dessverre, det er fryktelig irriterende, ler den sjarmerende og lekne, lærerstudenten fra Oppegård.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Mange tilbud

Olafsen, som nylig også vant sølv i Mesternes Mester på NRK, får også spørsmålet mange lurer på - blir det noe mer action i TV-ruten fremover. 

Olafsen vil ikke gå i detaljer, men smiler lurt på spørsmål om vi kommer til å se henne på andre arenaer eller TV-skjermen igjen.

I PRAKSIS: Helene Olafsen er for tiden i praksis ved Tårnåsen skole.

Les også: Mesterlige Helene tok sølv i Mesternes Mester

– Jeg har fått tilbud om andre ting i kjølvannet av dette, men jeg har ikke bestemt meg for noe som helst ennå. Det er noen valg som må jeg må ta, det er mye spennende, men livet må gå opp.

Så får vi se hvor hun dukker opp i fremtiden, om det er bak kateteret, på brettet eller på skjermen!

 

Powered by Labrador CMS