JUBELJENTENE: Det var høyt tempo og mye action på banen i Østre Greverud Idrettshall denne helgen i den lokale runde av Bringserien.

Seier og tap i Bringserien

Oppegård IL J16 håndballjenter serieåpnet med en imponerende seier forrige søndag i den første Bringserie-runden med en imponerende seier i Østre Greverud Idrettshall. Det ble tap i andre kamp, men alt i alt en fabelaktig første runde i årets serie!

Publisert

OI.-jentene viste frem sine gode håndballferdigheter foran en stappfull Østre Greverudhall, som heiet laget frem i to fartsfylte kamper. Oppgjøret mellom våre talentfulle OI-jentene og Stranda IL fra Sunnmøre fant sted kl. 1000. OI spaserte til en velfortjent 25-14 seier, og fikk med seg to poeng fra første kamp.

Treig start

Laget kom sakte i gang, og trener Espen Guttormsen mente at forsvarsarbeidet hos vertene var langt fra godt nok.

Etter fem minutters spill lå OI 3-0 under til et Stranda-lag, som bød på flere farligheter i angrepsspillet deres. De utnyttet hver eneste tabbe og balltap hos vertene, og var dermed i førersetet i de første fem minuttene i førsteomgang.

–  Vi fikk en treig start. Forsvarsspillet satt ikke som det normalt gjør, sier Guttormsen.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ VEIN INN FRA KANTEN: Musklene lades og motstanderen skal rundes

Hevet spillet

OI-jentene innså at de var nødt til å heve spillet dersom de skulle få noe ut av oppgjøret. Det gjorde de uten at Guttormsen måtte si noe. Jentene gikk rett i strupen på Stranda, og dundret inn det ene målet etter det andre. Snart sto stillingen 4-3 til vertene.

–  Vi var klar over at vi måtte prestere bedre defensivt, men vi var merkbart bedre i angrepsspillet vårt. Det hjalp oss en del, sier Guttormsen.

Emma Lalande, som hadde nummer 50 på drakta, var en viktig spiller i OIs forsøk på å snu kampen. Hun stod både for 3-1 og 3-2 scoringen, og stoppet en farlig kontring like etterpå. Det viktige bruddet av Lalande på stillingen 3-2 ga OI muligheten til å sette inn 3-3 scoringen.

Stranda kunne ikke stå imot stormløpet mot eget mål, og måtte, som følge av dette, ta timeout for å diskutere hvordan de skulle håndtere det intrikate spillet til OI.

Oppgjøret ble ganske jevnt etter den lille drikkepausen.

Til pausen var stillingen 10-9 til Oppegård.

VÅKEN: Her er jentene i aksjon mot Stranda på hjemmebane. Helgens Bringserie-runde endte med en seier og ett tap

Knusende andreomgang

Etter pausen var vertene nådeløse av flere grunner. Ingen vet hva som ble sagt i pausepraten til Guttormsen, men han gjorde to viktige bytter som sørget for en overlegen seier over bortelaget. Nummer 14, Stine Hansen Westby og nummer 51, Ane Lille-Mæhlum Lauknes kom inn på spillet etter pausen, og gjorde en betraktelig forskjell.

Hvorfor var de ikke med i startoppstillingen?

– Vi hadde allerede to gode linjespillere med litt andre type ferdigheter med i startoppstillingen. Det er derfor Stine og Ane var på benken, avslutter Guttormsen.

STORFORNØYD ETTER SEIER: OI stiller med nok en talentfull gjeng i årets Bringserie. Her slapper de av mellom slagne i Østre Greverud Idrettshall

Han tilføyer at Stine og Anne har forskjellige kvaliteter og var klare til å komme inn når som helst.

Treig start i andre kamp

Vertene kom igjen sakte i gang i andre kamp mot Bodø med 100 tilskuere til stede. Laget lå allerede 3-1 under etter fem minutters spill, og pauseresultatet var 11-13 til Bodø. Sluttresultatet ble 20-26 til bortelaget.

Men alt i alt en fatnastisk Bringserierunde for Oppegård-jentene. Vi gleder oss til fortsettelsen!

PS! Dersom du ønsker å se bildespesial fra runden, kan du trykke her!