GODT KJENT: Ingierkollen har vært en viktig del av livet til Britt Lillian Hordnes i 36 år. Instruktørkarrieren er lagt på hylla. Nå er Britt Lillian bare aktiv pensjonist.
GODT KJENT: Ingierkollen har vært en viktig del av livet til Britt Lillian Hordnes i 36 år. Instruktørkarrieren er lagt på hylla. Nå er Britt Lillian bare aktiv pensjonist.

– Slalåm har vært lykkepillen min

Hun nærmer seg 78 år. Britt fra Kolbotn er likevel helt i hundre når hun setter utfor i Ingierkollen.

Publisert

Vårt lokale slalåmsenter har hatt en svært god sesong, og den er fortsatt ikke over. En fast gjest gjennom 36 år har vært Britt Lillian Hordnes (77). Fra leiligheten i Plogsvingen har den spreke damen tatt skiene på skuldra og gått til skibakken.

– Det statet med egentlig helt tilfeldig. Vi flyttet hit i 1972, og hadde tre barn som vokste opp her.

Kjærlighet ved første blikk

Familien hadde bare gått på langrenn frem til barna ville prøve seg i slalåmbakken.

STIGER PÅ PLASS: Britt Lillian gjør seg klar for en ny tur i favorittbakken.
STIGER PÅ PLASS: Britt Lillian gjør seg klar for en ny tur i favorittbakken.

– Jeg kjøpte utstyr til barna og fikk lånt til meg selv av en venninne. Ved første besøk skjønte jeg at mange år med langrennsteknikk ikke holdt i Ingierkollen. Da meldte jeg både meg selv og barna på kurs, forteller Britt.

Møtet med slalåmbakken ble nærmest som kjærlighet ved første blikk. En glødende interesse ble født. Selv gikk hun tre år på voksenkurs, og etter hvert ble Britt oppfordret til å ta et trenerkurs, slik at hun kunne være instruktør i barnebakken.

– Jeg svarte at jeg hadde jo ikke vært rennkjører. Da fikk jeg til svar: "Lær dem det du kan, så er de godt i gang", minnes Britt og smiler.

– Dermed ble det 25 år med ploging og svinging for aldersgruppen 5-10 år. Nå er det yngre krefter som har overtatt oppgavene. Jeg storkoste meg med å se mestringsgleden hos barna, men alt har sin tid, sier Britt.

Merker ikke alderen

Hun har selv fem barnebarn og har lært opp fire av dem til å kjøre slalåm. Flere ganger i uken tar Britt fortsatt skiene på skuldra og spaserer bort til Ingierkollen. Hun medgir at hun møter ikke så mange jevngamle i bakken.

– Det er er ikke så mange her, men jeg tror at det på vestkanten er en del tidligere slalåmkjører som fortsatt er aktive. Jeg er veldig glad i Ingierkollen. Den er kort, men da er også heisturen kort. Å stå på slalåm her er veldig god trening.

– Hvordan er det å kjøre nå kontra da du var yngre? Kjenner du alderen?

– Jeg kjenner veldig lite alder i slalåmbakken. Jeg burde kanskje kjenne den? Nå har jeg kjørt her hver eneste vinter i 36 år, så det jeg har lært har jeg holdt ved like.

Mens vi prater kommer Ludvig Daae, eieren av Ingierkollen-senteret.

– Britt har vært en trofast gjest i veldig mange år, og en sterk ildsjel i slalåmklubben, sier Ludvig.

Britt har vært både sekretær, kasserer, rennleder og flere andre verv. Engasjementet førte også til at Britt fikk oppgaver i Kvitfjell under OL i 1994.

– Alpint har vært lykkepillen min, sier Britt, og gjør seg klar til å turen opp i skitrekket.

Påskebesøk

Ingierkollen slalåmsenter har hatt en svært god vinter, og har også fått holde åpent i krevenede koronatider.

– Egentlig rake motsetningen av i fjor. Da måtte vi stenge ned og fikk ingen erstatning. I år har vi hatt åpent hele tiden. I den første stengerunden hadde vi mer besøk enn noen gang, sier Ludvig Daae.

Britt besøker Ingierkollen et par ganger i uken.

– Jeg holder meg unna i helgene for da er det kø i heisen. Koronaen styrer livene til oss alle, men det blir nok et par turer nå i påsken, sier Britt Lillian Hordnes.

PS! Ingierkollen slalåmsenter meldte onsdag kveld at bakken var preppet til å åpning skjærtorsdag klokken 11. Følg med på Facebook-sidene til slalåmsenteret for de siste oppdateringene.

SUSER AVGÅRDE: Med Gjersjøen i bakgrunnen kommer Britt Lillian ned henget i Ingierkollen. Teknikken er upåklagelig for den rutinerte slalåmkjøreren.
SUSER AVGÅRDE: Med Gjersjøen i bakgrunnen kommer Britt Lillian ned henget i Ingierkollen. Teknikken er upåklagelig for den rutinerte slalåmkjøreren.
Powered by Labrador CMS