SLIK SER DET UT: Skadene under broen oppstod i august i fjor da en lastebil krasjet i taket på broen.

– Skal utbedres i løpet av neste uke

Trond Østby er en av dem som i over ett år har vært irritert av å se på skadene under broen som går over Kapellveien.

Publisert Sist oppdatert

Det var for over ett år siden at en lastebil, som på vei inn i Kapellveien, krasjet i brotaket og skadet undersiden av broen i Mastemyrveien. Flere fiberkabler ble revet av. Senere skulle entreprenøren ta hånd om reparasjoner på stedet.

– Kablene ble da hengt opp provisorisk, og slik har de hengt siden den gang, sier Trond Østby fra Kolbotn.

Han reagerer på at skadene under broen ikke ennå har blitt utbedret, og lurer på om fylkeskommunen eller kommunen har tenkt å ferdigstille arbeidet.

Usikre rundt ansvaret

I forbindelse med saken har Oppegård Avis kontaktet Viken fylkeskommune, som er ansvarlig for driften av broen på stedet.

Kablene er hengt opp på et punkt der fylkesveien går i bro over den kommunale veien (Kapellveien), og det er dessuten rett ved jernbanen. Viken fylkeskommune har derfor vært i tvil om utbedringene på stedet er et fylkeskommunalt ansvar eller om kablene kan være knyttet til driften av jernbanen.

Etter nesten en ukes undersøkelse av dette var situasjonen med den rette ansvarlige fremdeles uklar, men til slutt fikk Oppegård Avis et positivt svar fra fylkeskommunen:

– Det er ikke helt klart hvem som eier disse kablene, men siden disse er plassert på en av våre veibroer skal vi sørge for å feste kablene på en bedre måte. Driftsentreprenøren vår vil foreta en inspeksjon på stedet i dag, og vi venter at de vil utbedre skaden i løpet av neste uke, sier Georg Ståle Brødholt, kommunikasjonsrådgiveren i Viken fylkeskommune.

Powered by Labrador CMS