Vedlikehold i Oppegård

BEHOV FOR REPARASJON: Det er fjernet mange brosteiner i vannrennen på Jan Baalsruds plass på Kolbotn.

Brosteinsdekke i forfall

Mange reagerer på manglende vedlikehold av det kommunale anlegget på Jan Baalsruds plass.

Publisert

Oppegård Avis har fått flere henvendelser om det ødelagte brosteinsdekket ved fontenen på Jan Baalsruds plass, som er en offentlig plass i Kolbotn sentrum.

– Det er trist at kommunen ikke reparerer ting med en gang, men venter til det forfaller. Jeg er ikke sikker på om det var noen skader her i fjor, men forfallet på stedet startet i hvert fall i løpet av våren. Da så jeg noen løse steiner i vannrennen, sier Svein Ernst Gerhardsen (74), som bor i Kolbotn sentrum.

BEHOV FOR REPARASJON: Det er fjernet mange brosteiner i vannrennen på Jan Baalsruds plass på Kolbotn.

På siden til Facebook-gruppen Det skjer på Kolbotn.... har innlegget hans om dette skapt et stort engasjement.

"Håper "noen" griper tak i forfallet på Kolbotn torg (red. anm.: Jan Baalsruds plass), hvor det nå er fjernet svært mange brosteiner i vannrenna fra fontenen. Kommunens ansvar?" skrev 74-åringen der.

– Brosteinene er bare cirka tre centimeter tykke og de ligger løst. Når det først er fjernet en stein, er det bare å vippe opp neste stein. Lett for barn og andre å fjerne steiner bare for moro skyld. Mange steiner ligger sikkert "rundt omkring" i området, sier han.

Forårsaket minst en ulykke med sparkesykkel

Ifølge Anders Eldor Boye fra Solbråtan mangler det også en rist i vannrennen som sørger for drenering i rampen fra øvre til nedre torg (bak «tribunen»). "Det har i hvert fall forårsaket minst én ulykke med sparkesykkel", skriver han videre i kommentarfeltet.

Flere andre har kommentert innlegget til Svein Ernst Gerhardsen. Her kan du lese noen av kommentarene:

Anne Elisabeth Henriksen: Vedlikehold er dessverre et fremmedord i kommunene vår.

"Dårlig vedlikehold gir større kostnader på sikt og det er innbyggerne som må ta regningen."

Geir Teigo

Teis Daniel Kjelling: Men hvordan har det seg at håndverkertjenester er blitt så dårlige at så enkle ting som å legge noen gatestein eller en vannrist ikke har varighet på mer enn et par år? Håper i hvert fall de velger en annen leverandør neste gang.

Yngvild Dokken: Eller kan noen ha stjaalet dem til sin egen innkjoersel?

Eva Skogen: Har kommunen noe ansvar for noe da???

Geir Teigo: Det samme er tilfelle for Kolben. Skifer er i dårlig forfatning, og det blir bare verre. Dårlig vedlikehold gir større kostnader på sikt og det er innbyggerne som må ta regningen. Synd.

Jan Erik Johansen: Dessverre, vedlikehold har vært et ukjent begrep i Oppegård. Vi får se om noe endres i Nordre Follo.

Arno Mong Daastøl: Mye morsommere å bygge nytt...

Gunn Swan Nilsen: Ikke overraskende. Det bygges og bygges, men vedlikehold det skal ikke kommunen drive med. De venter heller til det forfaller slik at man kan bygge nytt...

Ulf Michaelsen: Om 10 år heter vedlikehold Etterslep. Og det har jeg skjønt er mye dyrere enn jevnlig Vedlikehold.

Rapporterte til kommunen

Innlegget til Svein Ernst Gerhardsen ble publisert på siden til Facebook-gruppen Det skjer på Kolbotn.... mandag14. oktober.

Dagen etter ble dette rapportert til kommunen ved ledelsen i UTE Oppegård, ifølge Nguyen Khanh Thanh fra Trollåsen, som er leder for Framtiden i våre hender Oppegård. Sistnevnte er Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjon med over 25.000 medlemmer på landsbasis hvorav 250 medlemmer fra Oppegård.

– Jeg har ikke hørt noe fra kommunen ennå, men jeg håper de reparerer skaden snart. Det er mange som er lei av å se kommunale anlegg i forfall, sier den lokale miljøaktivisten.

– Tar sikte på å få reparert dette i høst

Oppegård Avis har også kontaktet kommunen i forbindelse med saken. Landskapsarkitekt i UTE Oppegård, Anne Hamouni, bekrefter overfor Oppegård Avis at det er Oppegård kommune som har ansvaret for vedlikeholdet av torggulvet på Jan Baalsruds plass.

Hun sier også at i dag skal kommunen på befaring for å undersøke skaden på stedet. 

– Vi skal se nærmere på omfanget og tar sikte på å få reparert dette i høst, sier Hamouni.

Les også: Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

 

 
Powered by Labrador CMS