HEIER PÅ OMA: Hans Martin Enger har lenge ønsket seg OMA til sentrum av Kolbotn. Oppegård rådhus seiler opp som ett av alternativene til ny plassering for den populære bruktbutikken.

Blir det bruktbutikk på rådhuset?

Bruktbutikken OMA vil etablere seg permanent i Kolbotn sentrum. Det kan skje allerede i år.

Publisert

Før jul stengte OMA bruktbutikken på Kolbotn Torg. Den startet som en popup-butikk i fjor vår, men ble så populær at den kom tilbake på en avtale ut fjoråret.

Det var med blandede følelser daglig leder Nora Charlotte Isachsen stengte butikken

permanent etter åpningstid lørdag 14. desember.

– Vi har snakket mye om dette, og i den politiske flertallsplattformen vår står det spesifikt at vi ønsker gjenbruksbutikk permanent i Kolbotn sentrum.

Hans Martin Enger (MDG), varaordfører

– Det er veldig krevende for oss å være på et senter, først og fremst fordi det er så lange åpningstider. Det er vanskelig å få bemanningskabalen til å gå rundt, sa Isachsen til Oppegård Avis.

Hun ga samtidig uttrykk for at det hadde gitt mersmak å drive bruktbutikk i Kolbotn sentrum.

– Vi ønsker å fortsette med gjenbruksbutikk på Kolbotn. Her er mer folk. Målet mitt er at vi legger ned på Sofiemyr også, og etablerer en ny bruktbutikk her i Kolbotn sentrum, hvor vi kan styre åpningstidene selv.

– Kun snakk om tid

Nå får OMA-lederen full støtte fra varaordfører Hans Martin Enger.

STENGTE: Et par uker før jul stengte OMA-sjef Nora Charlotte Isachsen bruktbutikken på Kolbotn Torg.

– Samarbeidspartiene er enige om at bruktbutikk i Kolbotn sentrum er en veldig god idé. Jeg har ønsket OMA til sentrum i flere år. Vi har flere kommunale bygg i sentrum som kan være aktuelle. OMA skaper overskudd og hører hjemme i sentrum, sier Enger.

Han mener at det kun er snakk om politisk vilje, og Enger tror ny lokalisering vil være på plass i løpet av 2020.

Rådhuset et alternativ

– Det har vært utrolig gøy å se hvor stor suksess OMA har hatt på kjøpesenteret. Derfor skal vi ikke helt avskrive den lokaliseringen, men det må da legges en ny plan for hvordan de ansatte i OMA jobber. Andre aktuelle lokaler kan være i Kolben, hvor det i dag er solarium. Selvsagt er også rådhuset et alternativ, sier Hans Martin Enger.

– Med ditt parti i posisjon er vel den politiske viljen til stede?

– Så absolutt. Vi har snakket mye om dette, og i den politiske flertallsplattformen vår står det spesifikt at vi ønsker gjenbruksbutikk permanent i Kolbotn sentrum. Jeg håper at det kun er et spørsmål om tid, sier Hans Martin Enger.

Powered by Labrador CMS