HALLO I LUKEN: Kjøkkengjengen Alexander Gadlauks (fra venstre), Torstein Sørum Sogn og Tsam Lee studerer de første utgavene av Gamle Tårnhusets «Sommerpils».

Tårnhuset brygger på noe i sommer

Nå suser humla på Gamle Tårnhuset. Restauranten på Kolbotn har fått sitt eget øl.

- Dette er en frisk, fruktig, tørr og crisp pils - akkurat slik vi vil ha den, sier sommelier Vebjørn K. Aarflot på Tårnhuset.

Hjemmelaget mat er ett av kjennetegnene ved restauranten på Kolbotn. Nå lanserer Aarflot og kompani også hjemmelaget drikke - i form av «En sommerpils».

Vel å merke er det St. Hallvards Bryggeri som lager ølet, men det er gjengen på Tårnhuset som har smakt seg frem til resepten på den perfekte Kobotn-pilsen.- Ølet har en lett stil, og passer bra til sommerlige fiskeretter, blåskjell og andre lette retter, sier Aarflot.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Anerkjent

GOD: Tårnhusets eget øl (til venstre) sammenlignet med et annet pilsmerke.

Det nye ølet holder 4,7% alkohol, det samme som pils du får kjøpt i butikken. «En sommerpils» kommer i halvlitersflasker og selges til 98 kroner.Prisen for en litt kjedeligere halvliter pils fra Aass er 83 kroner.

St. Hallvards Bryggeri er bare noen få år gammelt, men har høstet mye anerkjennelse. Mikrobryggeriet på Stålfjæra i Oslo er folkefinansiert (crowd funding) og har 450 deleiere.

Les også: Stine er den nye sjefen på kjøkkenet på Tårnhuset

– Vi er ikke blant dem, men valgte St. Hallvards fordi de er veldig flinke, forteller Aarflot.Flere vil ha ølAarflot, som er utdannet vinkelner, forteller at kundene på Tårnhuset i økende grad etterspør spesialøl til maten.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FØRSTE SJENK: Helene Jahren lar kollega Torstein Sørum Sogn prøvesmake det nye ølet.

Tvert imot

Derfor vil utvalget av håndverksbrygg, som for eksempel Kinn og Nøgne Ø, ikke bli redusert som følge av nykommeren.

Snarere tvert i mot vurderer Aarflot og kompani å innføre egen ølmeny til flerretterne på Tårnhuset.Hvis hjemmebrygget «En sommerpils» blir en suksess, vil Tårnhuset forsøke å utvide samarbeidet med St. Hallvards til å omfatte flere øltyper.

Mikrobryggeriet produserer i dag syv sorter, inkludert for eksempel IPA, saison, brown ale og porter.I første omgang er Tårnhusets pils bestilt i 360 eksemplarer.

– Fortell oss hva du synes om ølet! oppfordrer Aarflot.

Fyrer opp grillen

FØRSTE SJENK: Helene Jahren lar kollega Torstein Sørum Sogn prøvesmake det nye ølet.

Tårnhuset lanserer i disse dager også ny meny, med vårlige innslag som blåskjell, burgere og lysing.

– Hvis været blir som vi alle håper, satser vi på å kjøre grill-lørdager på uteserveringen denne våren. Målet er en uformell servering og god stemning!

Powered by Labrador CMS