ROMANTISK: 3. etasje i Kolben var pyntet til fest da ordføreren viet Hanne Karina Melbøe og Per Asle Lia Jenshagen.

Har viet 50 brudepar

Går du i giftetanker? Hva med et bryllup i kommunal regi?

Publisert

Det er høysesong for brylluper, og helgen før fellesferien startet nærmest sprang ordfører Thomas Sjøvold mellom vielser i rådhuset, og en romantisk setting i 3. etasje på Kolben.

Innimellom gledestårer og signaturer kunne ordføreren og kommunen markere jubileum. I fjor startet tilbudet med vielser i kommunal regi. Lørdag rundet de 50 brudepar. Ordføreren har stått for de alle fleste av vielser.

Branntårnet?

– Dette er den absolutt hyggeligste delen av jobben med å være ordfører, sier han på vei inn til Kolben.

Kommunen gjennomfører de fleste vielsene på rådhuset. Seremonien holdes i formannskapssalen i andre etasje. Om du er mer kreativ, står ordføreren og kommunen klar til å bidra til vielser også utenfor rådhuset, men fortrinnsvis innenfor kommunegrensa.

DER VAR DET GJORT: Ordføreren gratulerer brudepar nummer 50 med inngått ekteskap.

– Vi har hatt vielser i Gamle Tårnhuset, Kolben, Villa Sandvigen og ved Roald Amundsens hjem på Svartskog. Vi har gjerne vielse andre steder i kommunen, så lenge det er praktisk gjennomførbart, sier Thomas Sjøvold.

Ordføreren venter fortsatt på vie sitt første brudepar på Ingierstrand.

– Og ikke minst: Hvem er de første til å bli viet i branntårnet på Grønliåsen, sier ordføreren.  

Gratis i rådhuset

Det er gratis å gifte seg i rådhuset i kontortiden. Hvis brudeparet ønsker vielse utenfor vanlig kontortid, men innenfor kommunens grenser, koster det kr. 1030.

I fjor ble det åpnet opp for at man gifte seg i kommunal regi. Mens det i 2018 ble gjennomført 23 vielser, var det ved slutten av juni gjennomført og planlagt 35 vielser dette året.

Feiret av brannvesenet

FEIRET MED SMELL: Vaktmannskap fra Follo brannvesen var på plass for å feire da Violeta og Kurt Wålberg kom ut av rådhuset lørdag. Wålberg er til daglig leder for Drift og vedlikehold i kommunen.

– Vi har fortsatt plass til flere, og kom gjerne med ønsker utenfor rådhuset. Vi løser de fleste utfordringer, sier ordføreren, på vei ut fra vielsen til Hanne Karina Melbøe og Per Asle Lia Jenshagen i Kolben.

PS! Saken fortsetter under bildet!


– Dette var jo fantastisk flott, og kanskje vielsen jeg har gjennomført med flest personer til stede. Nei, dette er veldig hyggelig, men akkurat i dag bittelitt varmt under slipset, sier ordføreren og smiler.

Tilbake på rådhuset var det klart for å vie brudepar nummer 50. Tilfeldighetene ville ha det til at brudgommen, Kurt Wålberg, er leder for Drift og vedlikehold i kommunen. Da han og bruden Violeta kom ut av rådhuset, ventet det smell og konfetti fra mannskapet som var på vakt i Follo brannvesen, avdeling Oppegård.

Powered by Labrador CMS