FORNØYD: Initiativtaker til BUA, Khanh Thanh Nguyen, er glad og stolt over suksessen som BUA har blitt. I bakgrunnen ser du noe av utstyret som han og Framtiden I Våre Hender og biblioteket har tilgjengeliggjort for folk flest, og det er ikke rent lite! Her kan du låne alt fra kano til turutstyr, snowboard, ski, brettspill, sykler og mer til, og det beste er at alt er helt gratis!

Drømmen gikk i oppfyllelse

For ett år siden realiserte Khanh Thanh Nguyen og Framtiden I Våre Hender drømmen om at lavterskel, gratis lånetilbud for å gi folket herlige opplevelser. Det har blitt en kjempesuksess.

Publisert

Det startet som en drøm om å tilby gratis topputstyr for folk flest, og takket være gode tilskudd og utrettelig innsats, har drømmen blitt til både virkelighet og suksess.

Den 24. september var det et år siden BUA Oppegård ble etablert. Det var lokallaget av Framtiden i Våre som tok initiativet til tiltaket.

Les også: Luftig feiring for BUA

– Vårt mål var å tilby en gratis utlånsordning av sports- og fritidsutstyr av topp kvalitet til alle som ønsker å prøve utstyret før de går til innkjøp eller ikke har midler til å kjøpe slikt utstyr. Alle skal kunne delta i en eller annen sports- fritidsaktivitet uavhengig av familiens økonomi eller mangel på utstyr. Vårt motto er kjøp mindre og gjør mer! Vi søkte og fikk 400.000 kroner av Barne- og Familiedirektoratet (BUFDIR), forteller initiativtaker og BUA-ildsjel. Khanh Thanh Nguyen

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Bursdagsfest

FEIRET ETT ÅR: Bibliotekar Hilde Sjølseth (f.v.), Khanh Thanh Nguyen og bibliotekar Hans Martin Enger kunne glede seg over ett år med gratis utlån av kvalitetsutstyr i BUA nylig.

Ettårsdagen ble markert sist lørdag som del av den årlige Eventyrfestivalen, og BUA har virkelig mye å feire!

– BUA Oppegård har vokst kraftig både i antall lånere og utstyr. Utlånsstatistikken viser at vi har vært ti på topp blant de 41 lignende utlånsordninger som er tilsluttet den landsomfattende BUA-foreningen, sier han.

– Vi har fått mange besøk fra andre steder som ville vite mer om vårt tiltak. BUFDIR har gitt oss ny tillit med 400.000 kroner for inneværende periode. Videre fikk vi 66.000 kroner fra Sparebankstiftelse DNB til innkjøp av en container til og til dekor av den gamle ved Generasjonsparken, sier han.

Les også: Knallsuksess for BUA

Bibliotekar Hans Martin Enger er enig. Også han er en ivrig forkjemper for BUA.

– Det er lett å låne og det blir gøy for alle, og BUA har fått en haug med positive tilbakemeldinger. Mange er begeistret over det biblioteket og Framtiden i våre hender har gjort. Man kan lett se at dette hjelper folk i holde seg mer aktiv i hverdagen og rett og slett mer glade også. Flere vil at BUA skal bli enda større og få et enda bedre utvalg så det blir mer å skryte av. Familier fra utlandet har satt veldig pris på dette opplegget. De er glad for at de får lov til å prøve aktiviteter de aldri har gjort før helt gratis, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

RIKHOLDIG: BUA har utstyr av alle slag - også vintersportutstyr!

Stolt

Khanh Thanh Nguyen har mye stolthet i seg når han oppsummerer hva BUA har blitt, og hva man har fått til.

Les også: Knallsuksess for BUA

– Det er mange gode krefter bak at BUA Oppegård. Først og fremst takket være
biblioteket som påtok seg arbeidet med å administrere utlånsordningen. Dets beliggenhet og lang åpningstid gjør at publikum lett kan få tak i utstyr de trenger.Det lokale næringslivet, blant annet med Sørensen Sport og kunstneren Lisa Aisato, og Oppegård Avis har også bidratt stort til BUA. Oppegård Avis video «Kolbotn vannet minutt for minutt» fra BUA-kanoen er en fryd å se på. sier han.

Enger er enig.

– Hvorfor kjøpe nytt når du bare kan låne det? Flere kommer til BUA for å låne utstyr de selv ikke har for å finne på noe aktivt i hverdagen. Familier har tatt med venner fra andre land ned til BUA så de kan gjøre aktiviteter de vanligvis ikke ville ha gjort, sier Enger

PS! Saken fortsetter under bildet!

SYKLER: – Vi har sykler i alle størrelser, fasonger og former, sier Hans Martin Enger.

 

Utvidelser

BUA er ikke et tilbud som er statisk, tvert imot. Nå har det kommet nye tilskudd.

Les også: Padle Kolbotnvannet meter for meter med BUAs kano!

– Siste nytt er to elsykler. Fra før av har vi kanoer med alt som hører til. Det samme gjelder telt, og masse ski, skøyter, sykler og sparkesykler, forteller han.

NYTT: I sommer fikk BUA også endelig et etterlengtet tilbud, nemlig kano!

Les også: Nå kan du låne kano i BUA

BUA har også nå fått et bredt utvalg av brettspill, som kompletterer et allerede bredt utvalg av artikler for tur og kos.

 

Powered by Labrador CMS