INVITERER: Daglig leder i Buddy Kolbotn, Monica Paus, inviterer alle til butikkåpning torsdag 7. oktober. Her er hun sammen med markedssjef i Buddy AS, Håvard Johansen.

Åpner kommunens største dyrebutikk

Buddy Kolbotn, som åpner i Kongeveien 49 i morgen, blir kommunens største dyrebutikk.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir ikke bare en flott og stor dyrebutikk, men et opplevelsessenter for både store og små, lover Monica Paus (45), daglig leder i Buddy Kolbotn.

Mange kjenner 45-åringen fra Solbråtan. Hun har alltid vært glad i dyr og jobbet med dyr siden hun var liten. Og dette er kanskje ikke så rart med tanke på at Nordens første dyrebutikk, Buddy Aquarium, som holder til på CC Vest på Lysaker i Oslo, ble åpnet av hennes bestefar i 1936. Her har også Monica jobbet som daglig leder siden 2001.

I tillegg til å fortsette som daglig leder i Buddy Aquarium vil hun også satse stort på Sofiemyr ved å åpne en splitter ny Buddy-butikk på hjemtraktene.

– Buddy-butikken på Lysaker har alltid vært babyen min, men nå får jeg en baby til, på Sofiemyr. Det blir deilig å jobbe lokalt og slippe rushtrafikken, sier Monica Paus, som bor nå med familien i Holbergs vei på Sofiemyr.

29. Buddy-butikk

Zookjeden Buddy har butikker spredt fra Alta i nord til Arendal i sør. Den splitter nye butikken, som blir den 29. Buddy-butikken i Norge, blir kommunens største og blant distriktets største, og skal åpnes i Kongeveien 49 på Sofiemyr klokken 10:00 førstkommende torsdag.

– Vi tar sikte på å være den ledende og mest kunnskapsrike zookjeden i Norge. Vi er også blant de største i Norge, både når det gjelder størrelse og omsetning. I fjor omsatte vi for 250 millioner kroner. For to måneder siden åpnet vi en ny butikk i Drøbak og denne uken åpner vi en butikk på Sofiemyr. Den blir kommunens største, sier markedssjefen i Buddy AS, Håvard Johansen.

De nærmeste dyrebutikkene i vår kommune blir Dyrego Kolbotn på Kolbotn Torg og Din Beste Venn i Oppegård syd.

Lover service og kvalitet

Den nye butikken på Sofiemyr blir på 400 kvadratmeter i areal, kun 70 kvadratmeter mindre enn Buddy-butikken på Lysaker hvor Monica Paus fortsatt skal ha kontor, men hun skal fungere som daglig leder for begge butikkene.

– Jeg er opptatt av å skape en ordentlig fin butikk her, med en total butikkopplevelse og fokus på god service og kvalitet. Det skal være et opplevelsessenter for alle sammen, og en butikk hvor barn er hjertelig velkommen. Butikken blir også handikapvennlig, og du kan også ta med hunden din om du ønsker, sier 45-åringen.

Akvarienerd

– Dyr er viktig i barnas liv. Jeg er veldig opptatt av det, og ønsker at barna kan komme hit for å hilse på marsvin og kaniner, og se på fuglene og fiskene vi har. På sikt har vi planer om å invitere barnehagene på besøk, sier 45-åringen.

Som selverklært akvarienerd lover hun å sørge for et spennende utvalg av ferskvannsfisk. Midt i butikken vil du blant annet se et stort akvarium på 720 liter, som skal fylles med spennende fisk.

– Til åpningsdatoen skulle vi egentlig få tolv flotte diskuser fra Tyskland, men disse fiskene fikk dessverre ikke plass på flyet til Norge, så de blir levert med en liten forsinkelse. Det kan også hende at vi får rokke, som blir den dyreste fisken hos oss. Den koster rundt 15.000 kroner per stykk, sier Paus.

GODT UTVALG: Buddy Kolbotn har et godt utvalg av akvariefisk, planter og utstyr til akvarium.
UTSTILLINGSAKVARIUM: Midt i butikken vil du se et stort akvarium på 720 liter, som skal fylles med spennende fisk.
BARNEVENNLIG: Denne fargerike avdelingen med akvariefisk og søte dekorasjoner vil trolig trekke mange barn.

Fokus på dyrehold

– Vi skal ikke kun være et butikk hvor du får kjøpt fôr og utstyr, men også et sted hvor du kan få råd, tips og veiledning om dyr, sier Paus.

I tillegg til akvariefisk, fôr og utstyr vil du finne et stort utvalg av ulike smådyr, fugl og reptiler, med alt du trenger til disse.

Her vil du finne alt fra kaniner, marsvin og hamstere til undulater, papegøyer, skilpadder, gekko og skjeggagam. Men det er ikke garantert at alle får lov til å kjøpe kjæledyr hos Buddy.

KANIN SOM KJÆLEDYR: Monica Paus sier at de skal ha et stort kaninbur med flere kaniner i butikken.

– Vi har mye fokus på riktig dyrehold, og ser på kjæledyret som en kamerat, venn, kompis, ja, rett og slett en Buddy, så alle får ikke kjøpt kjæledyr hos oss. Hvis vi, via en dialog med en kjøper, avdekker eller får mistanke om at vedkommende ikke kan ha dyr, kan vi nekte folk å kjøpe det. Kjøper du for eksempel en kanin, er det viktig å skjønne at en kanin kan leve i ti år, som betyr at du må passe godt på den i alle disse årene, understreker Paus.

Arbeidsplass til de unge

Monica Paus er også opptatt av at ungdom får mulighet til å få seg jobb hos Buddy.

– De unge er flinkere enn man tror, men det er ofte vanskelig å få en arbeidserfaring når man er ung. Her har vi ansatt tre 16-åringer og én 17-åring. Disse skal jobbe i en skiftordning. I tillegg har vi ansatt to andre unge jenter som drømmer om å studere på veterinærhøyskolen, sier 45-åringen.

Markedssjefen påpeker også at Buddy har Norges største kundeklubb, med over 100.000 medlemmer.

– Vi arrangerer kundekvelder og har bonusordninger for Buddy-medlemmer, med blant annet gratis kloklipp. Vi har også en informativ nettside med spennende blogginnlegg og informasjon om produktene vi selger, sier Johansen.

UTSTYR OG DEKORASJONER.
UTSTYR TIL KJÆLEDYR.
UTSTYR TIL FUGL OG GNAGERE.
Powered by Labrador CMS