Fotball i Oppegård

POPULÆRT MED VINTERTRENING: På bildet kan du se Solveig Gulbrandsen som trener Kolbotnjentene 2009 på Sofiemyr kunstgress. Bildet ble tatt av Oppegård Avis for nøyaktig tre år siden.

Går i strupen på lokalpolitikere og kommunen

Fotballdronning Solveig Gulbrandsen går i strupen på lokalpolitikerne som mener at fotball ikke er en helårsidrett, og på kommunen som fraskriver seg alt ansvar. "Kanskje på tide alle fotballspillere med foreldre møter opp utenfor rådhuset og viser hvor mange som elsker fotball hele året!"

Publisert

"Er dette seriøst?!? Fotball skal kun drives om sommeren? Fotball er verdens største idrett og drives av over 300.000 barn og unge i Norge. Skal ikke de få spille fotball fra november til mars? Idretten er og kommer til å være meget viktig fremover, grunnet økt stillesitting og mindre sosialisering", skriver Solveig Gulbrandsen på sin Facebook-side.

      Solveig Gulbrandsen

 • Solveig Ingersdatter Gulbrandsen (kallenavn Sola) er en norsk fotballspiller.
 • 38 år gammel, bosatt med familien på Sætreskogen i Oppegård.
 • Er datter av tidligere landslagsspiller Terje Gulbrandsen.
 • Var midtbanespiller for Kolbotn, Stabæk og FC Gold Pride.
 • Mesteparten av sin aktive karriere har hun spilt på Kolbotn.

 • Har til sammen scoret 125 mål i Toppserien. Av disse 119 for Kolbotn.

 • Hun har vunnet serien tre ganger for Oppegårdslaget og vant cupfinale med Kolbotn i 2007.

 • Etter at hun la opp i 2010, begynte hun som spillerutvikler i Vålerenga Fotball Damer og fotballekspert i TV 2.
 • Hun gjorde comeback i 2012 som spiller på Vålerenga, og hun deltok i EM 2013.

   

 • Etter 2017-sesongen la hun omsider opp.
 • Har spilt alle mesterskap etter debuten som 17-åring. Hun spilte på Norges lag som tok gull under OL i Sydney i 2000. Hun var også med på sølvlaget under EM i 2005, og scoret to mål i semifinalen mot Sverige i det mesterskapet.

Oppegård Avis har dessverre ikke lyktes med å få til et intervju med henne i forbindelse med saken.

På sin Facebook-side har Gulbrandsem reagert kraftig på at flere partier i Nordre Follo (Rødt, Sp og Liberalistene) har i valgomaten til Oppegård Avis skrevet at det ikke bør tilrettelegges for at fotball i Nordre Follo blir ansett som helårsidrett.

Spesielt reagerte Gulbrandsen på uttalelsen fra Tore Bernt Kristiansen, som er gruppeleder før Nordre Follo Rødt, som har sagt følgende til Oppegård Avis:

– Fotball er ikke en helårsidrett. Denne idretten er sesongbasert, på lik linje med de andre idrettene. For meg er fotballsesongen vår, sommer og høst. At noen ønsker å forlenge denne sesongen til også å omfatte vinteren syns jeg er synd. Særlig for barn og unge er det fint at man kan drive med flere aktiviteter i løpet av året.

Les hele saken her: – Fotball er ikke en helårsidrett

Kun KILs ansvar?

FOTBALLDRONNING: Mesteparten av sin aktive karriere har Solveig Gulbrandsen (38) spilt på Kolbotn.

"Noen er aktive i andre idretter, men det er da utrolig mange som elsker å spille fotball. Hvorfor skal de ikke få lov til det hele året i denne kommunen, som mest sannsynlig er den eneste kommunen i landet som ikke anser fotball som en helårsidrett," skriver Solveig Gulbrandsen videre på sin Facebook-side.

Hun reagerer også på uttalelsen fra administrasjonen i Oppegård kommune som fraskriver seg alt ansvar for vinterdriften av fotballbanene på Kolbotn.

"Fotballen er den eneste idretten som må betale og kommunen bruker ikke en krone på å legge forholdene til rette på vinterstid."

Solveig Gulbrandsen

"Og når man i tillegg klarer å si at det kun er fotballen og Kolbotn sitt ansvar. Fotballen er den eneste idretten som må betale og kommunen bruker ikke en krone på å legge forholdene til rette på vinterstid", skriver Gulbrandsen.

Les også: Prioriterer administrasjonsbygg fremfor skolebygg

Har ikke fått en eneste krone i driftstilskudd fra kommunen

– Vi har ikke fått driftstilskudd fra kommunen til å vinterdrifte Sofiemyr kunstgressbane i noen av årene du nevner.

Harald Vaadal, daglig leder i KIL

Oppegård Avis har skrevet at Ski kommune har gitt tilskudd til idrettslagene i sin kommune slik at flere enn Ski Idrettslag fotball kan få spilt fotball hele vinteren.

Ifølge varaordfører i Ski kommune, Camilla Hille (V), har Ski kommune drifsansvar for kunsgressbanen i Ski. I tillegg bevilget kommunen 200.000 kroner til å holde flere baner åpne i vinter. Disse pengene ble fordelt til Siggerud IL, Langhus IL og Kråkstad IL. To år før det ga de også cirka 300.000 kroner til dette fra overskuddet i regnskapet.

Situasjonen i Oppegård kommune er helt annerledes. Oppegård Avis har spurt daglig leder i KIL, Harald Vaadal, om de i løpet av de siste fem årene har fått driftstilskudd fra Oppegård kommune.

– Vi har ikke fått driftstilskudd fra kommunen til å vinterdrifte Sofiemyr kunstgressbane i noen av årene du nevner, bekrefter Vaadal.

Han sier Kolbotn IL Fotball kjøper treningstid på KFUM-banen på Ekeberg og benytter kunstgress på Østre Greverud fra 1. desember 2019 for å løse situasjonen med stengte baner.

– Vi har fått noen ugunstige tidspunkter på KFUM, og totalt sett er tilbudet noe mindre enn om vi hadde driftet Sofiemyr kunstgress. Kostnadene ved å leie KFUM og drifte OGK blir omtrent uendret, sier Vaadal.

Les også: – Det er ikke skummelt å si fra

"Legg til rette for alle idretter, barn og unge trenger dette. Det er den beste investeringen en kommune kan gjøre for mental og fysisk helse."

Solveig Gulbrandsen

Den beste investeringen

Solveig Gulbrandsen oppfordrer politikerne til å investere i fotball som helårsidrett:

"Nei slutt å tull! Legg til rette for alle idretter, barn og unge trenger dette. Det er den beste investeringen en kommune kan gjøre for mental og fysisk helse," skriver hun i sitt innlegg på Facebook.

Samtidig lurer hun på om det kanskje er lurt å mobilisere en aksjon med fotballspillere og foreldre, som bevis til de politikerne som tviler på at det er mange i Oppegård kommune som vil drive med fotball hele året:

"Kanskje på tide alle fotballspillere med foreldre møter opp utenfor rådhuset og viser hvor mange som elsker fotball hele året!!!"

Les også: Sjekk hvilke tilbud innen kultur kan bli redusert eller fjernet

 

 

 

 
Powered by Labrador CMS