Budsjettforslaget for 2020

MYE Å LESE: Påtroppende varaordfører Hans Martin Enger har begynte å lese på budsjettfremlegget for Nordre Follo.

– Dette er hva vi har forsøkt å si i flere år

Den påtroppende varaordføreren var ikke overrasket over de røde tallene rådmannen la frem i sitt budsjettforslag.

Publisert

Fredag varslet rådmann Gro Herheim da hun la frem sitt forslag til strategi- og handlingsplan. 

I salen satt mange tilhørere, blant dem påtroppende varaordfører Hans Martin Enger (MDG). 

– Det er få overraskelser og en beskrivelse av virkeligheten som stemmer godt overens med sånn vi har vurdert det på forhånd. Dette er hva vi har forsøkt å si i flere år i forbindelse med mange store investeringer i Oppegård. Det har vært dårlig begrunnet hvordan vi skal få råd til det, men de som har vedtatt det har beroliget og bare sagt at det kommer til å gå bra.

Trenger behovsanalyser – ikke synsing

– Nå får svaret at vi har ikke penger til å gjøre alt som er vedtatt. Det tenker jeg vi skal ta på alvor og ta med oss videre og gjøre en grundig gjennomgang av.

– Jeg støtter rådmannen veldig i at det er billigere å ta vare på det vi har.

– Tror du Sofiemyr idrettspark kan bli utsatt?

– Nei, det vil jeg ikke si noe om. Det må vi se nøye på. Det mange uavklarte ting. Svømmehall, for eksempel. Det er viktig å få ordentlige behovsanalyser, ikke bare synsing, sier Hans Martin Enger. 

Lappe buksa

I sin presentasjon brukte Gro Herheim om bildet "å lappe buksa" i stedet for å kjøpe nytt. Dette er musikk i ørene til miljøpolitiker Enger. 

– Den forrige kommunestyreperioden startet med en tilstandsrapport om dårlig kvalitet på kommunale bygninger, som var til dels falleferdige. Vi har latt hullene i buksene bli for store, sier Hans Martin Enger.

– Jeg tror fortsatt vi skal ha fokus på vedlikehold. Det er kanskje ikke de morsomte snorklippe-oppdragene, men det er kanskje de viktigste pengene vi bruker, fortsetter han. 

– Lokalpolitikerne møter tøffe tider nå?

– Ja, det er det, men det har vi vært klar over, sier Enger. 

Powered by Labrador CMS