MÅTTE SMAKE TRAN: Tran var en viktig del av kostholdet på skolen.

Skole som for 50 år siden!

Hellerasten skole feirer femti år i år. Som en del av feiringen har de gått tilbake til 1967, slik at elevene kan oppleve hvordan skoledagen så ut for femti år siden.

Publisert

Det er stillere i gangene enn vanlig denne tirsdagen i oktober.

– Det er fordi alle elevene må oppholde seg ute i friminuttene, akkurat som de gjorde for femti år siden, sier en entusiastisk rektor, Grete Skaug.

Og det er faktisk ganske stille i klasserommene også. Ordfører Thomas Sjøvold har blitt invitert til å besøke klassene, som for anledningen har gått femti år tilbake i tid. Hellerasten skole feierer seg selv, og alle elevene får oppleve en skoledag anno 1967.

– Det er litt rart å være tilbake, men det er ikke så mye som har forandret seg, smiler ordføreren, som selv var elev ved Hellerasten på tidlig nittitallet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Skjønnskrift og tran

GYMTIME: Her måtte man stå på i gamle dager, og slik var det også på den gammeldagse skoledagen i moderne tid.

For at elevene virkelig skal få smake på skolehverdagen slik den var i 1967, deler helsesøster, Gunhild Wise, ut tran og kornmokjeks, og elevene får lære om hvilke sykdommer som kunne komme av for lite jod. Sånn som struma.

I 9A terper elevene på skjønnskrift. Lærer Bjørn Eek Johansen har teksten til «Da klokka klang» sirlig skrevet ned på tavlen, og elevene kopierer etter beste evne.

Les også: Gymsalen på Ingieråsen er ribbet for en stund

– Det er veldig slitsomt for alle bokstavene må henge sammen. Det er litt vanskelig. Men det er gøy at vi går tilbake til den tiden, sier Anora Forsmo (14), som for anledningen har kledd seg i hippieklær.

PS! Saken fortsetter under bildet!

ANNO 1967: Denne fargerike gjengen med elever og lærere hadde funnet frem både kofter og foldeskjørt, og feiret femtiåringen med en skoledag slik den så ut i 1967. Til og med ordføreren hadde funnet frem slipset for anledningen. – Jeg trengte ikke ta på meg noe annet enn jeg pleier, bortsett fra slipset, ordføreren gikk i dress i 1967 også, humrer Thomas Sjøvold.

Kledd for tiden

Selv om 1967 kanskje var en anelse for tidlig for hippiene, er hun ikke den eneste som har tatt et litt annet klesvalg enn vanlig.

Les også: Anine fra Hellerasten vant fotokonkurranse

Mange av elevene og lærerene har kledd seg i tidsriktige klær. Og brus, kake og kjeks sammenfiltres med skammekrok og mobilfri, man kan trygt si det ble en skoledag utenom det vanlige.

PS! Klar for å se flere bilder fra feiringen? Sjekk bildekarusellen her!

Powered by Labrador CMS