INSPIRATOR: Frode Monsen er fast leverandør av sportsstoff til Oppegård Avis. Nå fyller sprekingen fra Bergen rundt år.

Mr. Sportsmanden runder 60

Sportsmanden, løperen, inspiratoren og journalisten Frode Monsen fyller 60 år i disse dager.

Publisert

Mannen som ga nytt liv til det tradisjonsrike sportsmagasinet Sportsmanden, lederen av Team Sportsmanden og inspiratoren for en mengde løpere over hele landet runder år. Frode er lidenskapelig opptatt av sport og har de siste årene kunne leve av lidenskapen sin som sportsjournalist i Oppegård Avis og som initiativtaker til en rekke virtuelle løp i koronatiden. Gjennom lavterskeltilbudet Team Sportsmanden er det nå flere hundre løpere over hele landet som motiverer og støtter hverandre, utveksler erfaringer og hjelper hverandre til bedre helse og resultater. Som journalist har han laget flere reportasjer om hvordan folk kan komme seg ut og få positive opplevelser i disse tunge tider.

IRONMAN: Frode med synlig bevis på at han fullførte kraftprøven Ironman.

Etter mange portretter av andre idrettsutøvere på denne siden, er det nå på tide å finne ut hvem denne karen er.

Tjuagutt fra Bergen

Frode vokste opp i Fana i Bergen. Han drev mest med fotball i unge år, men opplevde som mange av oss at dette ikke er en sport å bli gammel i. Så etter hvert ble det overgang til løping, der han opplevde stadig bedre resultater. Frode er kjent som en løper som starter rolig og kommer som en kule på slutten. Ikke helt ulikt en annen norsk idrettsprofil. Utdannelsen som siviløkonom på Norges Handelshøyskole brakte han over fjellet til Oslo. Der kom han raskt inn i et miljø av løpere, sosial og utadvendt som han er. Etter hvert etablerte han seg på Kolbotn og ble medlem av løpegruppen i Oppegård idrettslag.

De gamle er eldst

Frode er et eksempel på at alder er ingen hindring. Mange av hans største idrettsprestasjoner har kommet etter at han passerte 50 år. Blant annet maraton på under 3 timer, merke på Birken og kanskje størst av alt, gjennomført full triatlon (Ironman) i en alder av 58 år! Det siste med lånt utstyr. På vei inn i de glade 60-årene er han fortsatt en mann de fleste vil ha problemer med å følge.

En omtenksom jubilant

“It's nice to be important, but it's more important to be nice” sang som kjent det nordtyske techno-bandet Scooter på slutten av forrige årtusen! Dette kunne like gjerne vært Frode sitt motto der han har fokus på det beste for sine omgivelser om det være seg de nærmeste eller venner og medlemmer i hans hjertebarn Team Sportsmanden. Vi som kjenner han fra idretten vet hvor flink han er til for eksempel å fremheve andre sine små og store prestasjoner. Denne omtanken settes stor pris på og forteller samtidig også mye om Frode som person.

Optimist

Et kjennetegn ved Frode er at hans optimisme og gode humør. Det første er en stor fordel når favorittlagene er Brann og Leeds. Dette er lag som er kjent for å variere mye i prestasjoner og du må nok være en lidenskapelig bergenser for å holde ut alle oppturene og nedturene. Hans gode humør og sosiale vesen kommer til sin rett som sportsjournalist og inspirator i Team Sportsmanden. Han kommer lett i kontakt med sine intervjuobjekter og er alltid like blid og hjelpsom overfor medlemmene i teamet sitt.

Kjenner vi Frode rett er han nok fort på hytta si på Sjusjøen på selve dagen og går mil etter mil på ski mens han hører på sin favorittartist Jahn Teigen, og favorittsangen er selvsagt Optimist.

Gratulerer med den store dagen din Frode – du betyr mye for mange!

I SITT ELEMENT:
Powered by Labrador CMS