FØRSTESIDE: Handelsbanken har flyttet, narkotikautviklingen er fortsatt skremmende, storkommunen ble ikke så stor som de trodde, svømmehallen er definitivt ikke ny og Geir Arne, Asle, Johan og Kjell Arne blir sikkert glad om du ringer dem for å kjøpe en ny bruktbil. I hvert fall én av dem selger fortsatt brukte biler.

I dag er det 10 år siden du fikk denne i postkassen!

20. april 2013 kom den aller første utgaven av Oppegård Avis ut i de mange postkasser i Oppegård kommune. Mye har skjedd siden da, men noe er heldigvis også likt.

Publisert Sist oppdatert

Man skulle kanskje tro at et 10-års jubileum burde være en stor greie i en liten lokalavis. Det har derimot vært verken kaker eller ballonger i redaksjonen i dag. Det viste seg nemlig at deler av staben rett og slett hadde tatt feil av datoen.

Heldigvis har vi til en hver tid noen våkne journalister på jobb. Vår ferskeste journalist (meg selv) var nylig gjennom avisens knallharde rekrutteringsprosess ganske nylig. I den forbindelse var det også naturlig å google Oppegård Avis.

– Avisa ble først utgitt i mars 2013, står det på Wikipedia.

Heldigvis er kildekritikk et ord man bør lære seg raskt som journalist. Wikipedia tar nemlig feil. Den første utgaven av Oppegård Avis kom nemlig ut 20. april 2013. Dagens redaktør trodde det var 21. april, og hadde planlagt etter det, men i journalistikken kan man ikke tro. Harde fakta må på bordet.

«Den Hvite Elefant er tilbake»

Det var overskriften i den første utgaven av Oppegård Avis i 2013. Saken handlet om den tradisjonsrike restauranten på Ingierstrand som da skulle åpne dørene igjen i gammel retro stil.

Saken ble skrevet av ingen ringere enn Thomas N. Witsø-Bjølmer, ansvarlig redaktør i 2013. Det er han fortsatt, i tillegg til å være den eneste redaksjonelle førstehåndskilden som er igjen i redaksjonen.

En annen 10-års jubilant er salgssjef Kenneth Johnsen. Han har sågar fått tillegget markedssjef i tittelen siden oppstarten.

TO GJENVÆRENDE: Thomas N. Witsø-Bjølmer og Kenneth Johnsen er de eneste som har vært med på hele reisen til Oppegård Avis.

Vi måtte nesten ta en prat med daværende og nåværende ansvarlig redaktør, Witsø-Bjølmer.

– Oppegård Avis har i dag 10-års jubileum. Hvordan har reisen vært?

– Det har først og fremst vært veldig hyggelig. Lokalbefolkningen i Oppegård har støttet oss hele veien fra dag én, og gjør det den dag i dag, forteller en 10 år eldre, men minst ti kilo lettere, Witsø-Bjølmer.

LOKAL MANN: Thomas Witsø-Bjølmer har vært ansvarlig redaktør i 10 år.

– Har det vært et eventyr eller bare en helt OK reise?

– Et OK eventyr, sier han med et glis.

– De 10 neste årene. Hvordan blir de?

– Da leser 30 prosent av kommunen Oppegård Avis mer enn én gang i uka. Utfordringen blir å gjør det enda bedre enn vi gjør i dag, i enda 10 år fremover.

Det tar vi som et kompliment.

Mange å takke

Med 10 år på baken, er det også grunn til å takke. Den jobben overlater vi til dagens redaktør, Eskil Bjørshol.

– Først og fremst må vi takke alle lesere gjennom ti år og alle annonsører som har hatt tro på Oppegård Avis fra 2013, til i dag. Fantastisk nok er det en ganske stor prosentandel som har vært med oss hele veien. Aller viktigst har folkene i avisen vært og i dag sender vi en ekstra hilsen til Anders Nordheim Dahl, Yana Stubberudlien, Marianne Gundersen, Veronica Grude Docker, Synnøve Sundby Fallmyr, Sigbjørn Vedeld, Christin Nordahl, Kristine Bølla Meiland Nedgården og Bente Wardenær, som har vært de faste folkene i løpet av de årene Oppegård Avis har eksistert. Du og jeg får heller sende hverandre en takk senere, Thomas, for vi skal jo holde på i 10 år til, sier Bjørshol.

Powered by Labrador CMS