Kjør den nye bussruten gjennom syd - meter for meter - stopp for stopp

Nå slipper det å være noen som helst tvil - her går bussen gjennom Oppegård syd! Vi har kjørt ruten, så finn frem popcorn og bli med på kjøretur - fra Greverud kirke til Vevelstad!

Publisert

Nyheten om at det endelig kommer en bussrute gjennom Oppegård syd har blitt mottatt med glede og en viss form for forvirring, for hvor går egentlig den nye Linje 87?

Her er ruten!

Linje 87 går fra Hauketo til Vevelstad.  Den nye linjen går fra Hauketo - Prinsdal - Fjellveien - Kolbotn - Ødegården - Fløysbonn - Myrvoll - Greverud – Vevelstad.

Det kjøres 15-minuttersrute i rushtidsretningen mellom Myrvoll og Hauketo. Videre kjøres det 30-minuttersrute utenom rush, alle dager.

Kanskje aller viktigst, er at den altså kommer til å gå gjennom Oppegård syd og til Vevelstad stasjon, hvor man kan kjøre tog videre!

Les også: Endelig kommer rutebussen gjennom Oppegård syd

Bussen sør i kommunen stopper på Greverud kirke ikke langt fra GreverudTorget og togstasjonen på Greverud, Greverud skole et steinkast unna Odlo, Oppegård stasjon ved dyresjappa, Stenfelt ved avkjøringen til Haugbro Terrasse, Gamle Vevelstad Vei ved Coop X-tra og så til slutt er endestasjonen Vevelstad stasjon, før moroa går andre veien og ned mot Hauketo igjen. 

SNART GÅR DEN VIDERE: I dag stopper rutebussene ved Greverud kirke, men snart går de helt til Vevelstad!
SNART GÅR DEN VIDERE: I dag stopper rutebussene ved Greverud kirke, men snart går de helt til Vevelstad!

Ruter gleder seg over å endelig kunne tilby et rutetilbud sør i kommunen.

Les også: Eventyrlig vekst i kollektivtrafikken

– Det har lenge vært et ønske om å opprette et busstilbud sør i Oppegård og til Ski, og vi var faktisk inne på tanken for rundt to år siden, men først nå har vi kunnet realisere dette, sier ruteplansjef Morten Stubberud i Ruter.

Den nye bussruten skal gå som en vanlig buss med full driftstid fra morgenen og til rundt midnatt.

– Det er gledelig å kunne få en bussrute her i dette området som ikke har hatt noe busstilbud per i dag, sier Stubberud.

Se video fra ruten

Vi har kjør ruten meter for meter og stoppet på alle stopp! Sjekk videoen i videovinduet øverst i saken! Kos deg, og del med alle pendlere!

Ruter har også flere endringer på gang som gjelder vårt nærområde. De kan du sjekke ut ved å klikke her!

PÅ KARTET: Her ser du et kartutsnitt av den nye ruten fra Greverud kirke til Vevelstad stasjon.
PÅ KARTET: Her ser du et kartutsnitt av den nye ruten fra Greverud kirke til Vevelstad stasjon.

Sjekk også Ruters ruteplanlegger ved å klikke her for å sjekke ruten din fremover!