STOPPET HER FØR: Tidligere var Greverud kirke det siste stoppestedet for bussene i Oppegård. Snart blir det en endringer på dette!
STOPPET HER FØR: Tidligere var Greverud kirke det siste stoppestedet for bussene i Oppegård. Snart blir det en endringer på dette!

Endelig kommer rutebussen til Oppegård syd!

Endelig kommer noe svært etterlengtet for beboere i Oppegård syd, nemlig en rutebuss i fast rute.

Publisert

Den 8. oktober blir en merkedag for pendlere i Oppegård syd og på Greverud, for da kommer nemlig en svært etterlengtet busstrute som skal dekke de sydligste områdene i kommunen.

Slik blir endringene

Her er ruteendringene som gjelder for vår kommune:

81 Fløysbonn – Rådhuset: Ny linje. Trasé: Fløysbonn - Tårnåsen - Prinsdal - Hauketo - Ljan - Mosseveien - Jernbanetorget – Rådhuset Kjører 5-minuttersrute i rushtidsretningen mandag til fredag. 10-minuttersrute på dagtid mandag til lørdag. 30-minuttersrute tidlig lørdag og søndag. Kjører ellers 15-minuttersrute.

81A Rådhuset – Greverud: Legges ned og erstattes av linje 81. Se informasjon over. 81B Rådhuset – Ødegården Legges ned og erstattes av linje 81 og 87.

83 Rådhuset – Tårnåsen: Får to nye avgangstider i rushretningen.

87 Hauketo – Vevelstad: Ny linje Trasé: Hauketo - Prinsdal - Fjellveien - Kolbotn - Ødegården - Fløysbonn - Myrvoll - Greverud – Vevelstad. Kjører 15-minuttersrute i rushtidsretningen mellom Myrvoll og Hauketo. Kjører 30-minuttersrute utenom rush, alle dager.

Planlagt lenge

FORNØYD: Morten Stubberud, ruteplansjef i Ruter.
FORNØYD: Morten Stubberud, ruteplansjef i Ruter. 

Ruter gleder seg over å endelig kunne tilby et rutetilbud sør i kommunen.

– Det har lenge vært et ønske om å opprette et busstilbud sør i Oppegård og til Ski, og vi var faktisk inne på tanken for rundt to år siden, men først nå har vi kunnet realisere dette, sier ruteplansjef Morten Stubberud i Ruter.

Les også: Eventyrlig vekst i kollektivtrafikken

Den nye bussruten skal gå som en vanlig buss med full driftstid fra morgenen og til rundt midnatt.

– Det er gledelig å kunne få en bussrute her i dette området som ikke har hatt noe busstilbud per i dag, sier Stubberud.

Hva skjer så med rutetilbudet mot Ski i fremtiden?

Det går mot kommunesammenslåing, og mange har lurt på hvordan dette vil påvirke busstilbudene fra både sør- og nordområdene av kommunen vår. Ruter har noen tanker for det fremtidige busstilbudet i den nye storkommunen.

GJENNOM HELE KOMMUNEN: Det har i årevis vært etterlyst en rutebuss også til Oppegård syd.
GJENNOM HELE KOMMUNEN: Det har i årevis vært etterlyst en rutebuss også til Oppegård syd.

Les også: – Naturlig at bussene går gjennom hele kommunen

– Vi har per i dag ingen konkrete planer for nye eller endrede ruter mellom dagens Oppegård og Ski i fremtiden, men rutetilbudet er under kontinuerlig forbedring og planlegging. Man skal ikke se bort fra at når Ski står ferdig utbygget at det kan tenkes at det kan bli flere ruter mellom Oppegård og Ski, men dette er alt for tidlig å si noe om, avslutter han.

 

Powered by Labrador CMS