STORE FARANDRINGER: Det skjer mye med lokalrutene til og fra Oppegård den 8. oktober.

Dette mener folket om de nye bussrutene

Søndag den 8. oktober blir det store endringer for busspendlere i Oppegård. Vi har sjekket hva folket mener om Ruters ruteendringer.

Den 8. oktober trår flere, store endringer i kraft i kollektiv-tilbudet her i Follo, og mange av disse endringene berører deg som pendler til og fra Oppegård.

Den kanskje største endringen skjer i forbindelse med etableringen av Linje 87 mellom Hauketo og Vevelstad, som gjør at Oppegård syd nå får en rutebuss. 

Les også: Her er ALT du trenger å vite om de nye bussrutene

Denne ruten vil få trasé Hauketo - Prinsdal - Fjellveien - Kolbotn - Ødegården - Fløysbonn - Myrvoll - Greverud – Vevelstad. Herunder ligger også stopp som Greverud kirke, Greverud skole, Greverud stasjon og Oppegård stasjon.

Noen ruter legges ned - noen nye kommer til

Noe annet som skjer, er at 81A og 81B-rutene legges ned og erstattes av den nye LInje 81. 

Denne ruten vil bli en rushrute med svært hyppige avganger.

– Denne ruten kommer til å kjøres som en fem-minuttersrute i rushtidsretningen mandag til fredag, ti-minuttersrute på dagtid mandag til lørdag og 30-minuttersrute tidlig lørdag og søndag, og utover dette 15-minuttersrute. Det vil si at man i rushtiden får avganger hvert femte minutt, som er en klar forbedring i de tidene hvor det trengs mange og hyppige busser, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter.

STORE FARANDRINGER: Det skjer mye med lokalrutene til og fra Oppegård den 8. oktober.

Denne ruten vil få trasé Fløysbonn - Tårnåsen - Prinsdal - Hauketo - Ljan - Mosseveien - Jernbanetorget – Rådhuset.

En forandring som ruteendringene vil medføre, er at mange må bytte til annen buss eller tog på Hauketo. Dette gjelder Linje 87 fra syd i kommunen. 81-ruten går imidlertid rett inn til rådhuset i Oslo. Det er flere årsaker til at Ruter mener dette er en god idé. 

Les også: Alt du trenger å vite om de nye bussrutene

– I og med at bussene går så ofte som de kommer til å gjøre, vil man alltid kunne være innenfor rekkevidden på et transportmiddel videre. Det blir nok en liten endring i vanene, men det skal ikke bli lange ventetider på transport videre, sier Dahl Johansen.

Les også: Endelig kommer rutebussen til Oppegård syd!

– I tillegg gjør bussbyttet og rutebyttet til Hauketo at vi ikke får så lange ruter som man har nå, som gjør ruten mindre sårbar for forsinkelser. Dersom en rute er forsinket inne i Oslo, forplanter det seg utover hele ruten. Dette vil gjøre rutetidene enda mer forutsigbare, sier han.

Utover dette får også Linje 83 mellom Rådhuset og Tårnåsen to nye avganger i rushretningen. 

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også vår Fem På Gaten om det nye busstilbudet i bildekarusellen øverst i saken!

MENER BUSSEN OFTE ER SEN: Arne Kanbar (30)Sofiemyr: – Jeg har ikke sett de nye rutene. Jeg bruker 83-bussen, når jeg skal reise kollektivt, men den er alltid for sent.

Dette mener folk

Vi har sjekket med folk hva de mener om de nye rutene til Ruter, og det viser seg at folk i all hovedsak er fornøyde med valgene som Ruter har tatt, i hvert fall ute på gaten hvor vi snakket med fem tilfeldig forbipasserende. 

– Jeg synes kollektivtilbudet er veldig greit. Jeg er veldig fornøyd med alt, egentlig, sier Ellen Cathrine Hjelde fra Sofiemyr.

Les også: Endelig kommer rutebussen til Oppegård syd

– Jeg har ikke sett de nye rutene. Jeg bruker 83-bussen, når jeg skal reise kollektivt, men den er alltid for sent, sier Arne Kanbar fra Sofiemyr.

– SPILLER INGEN ROLLE: Knut Reian (73)Greverud: – For meg spiller det ingen rolle egentlig, fordi jeg bor på Greverud, så at bussen stopper der er helt greit.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også vår Fem På Gaten om det nye busstilbudet i bildekarusellen øverst i saken!

Også fornøyd

Knut Reian fra Greverud er også fornøyd. Han har ingen problemer med de nye rutene.

– For meg spiller det ingen rolle egentlig, fordi jeg bor på Greverud, så at bussen stopper der er helt greit, sier han. 

Nicholay Hjelseth fra Kolbotn er også fornøyd med busstilbudet lokalt.

Les også: Alt om de nye bussrutene gjennom Oppegård!

FORNØYD: Nicolai Hjelseth (34) Kolbotn: – Jeg har ikke sett de nye bussrutene. For min del synes jeg busstilbudet er bra, fordi jeg bor nede ved Ingierodden, så jeg har kort vei til bussen. Rushtrafikken og morgenen er grei, men alt kan bli bedre.

– Jeg har ikke sett de nye bussrutene. For min del synes jeg busstilbudet er bra, fordi jeg bor nede ved Ingierodden, så jeg har kort vei til bussen. Rushtrafikken og morgenen er grei, men alt kan bli bedre, sier han. 

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også vår Fem På Gaten om det nye busstilbudet i bildekarusellen øverst i saken!

Diskusjon på nett

Også på Oppegård Avis sine Facebook-sider har diskusjonene gått heftig for seg rundt omleggingene. 

– Oppegård Syd får en etterlengtet buss, men hvorfor skal det gå ut over oss som bruker 81B i dag. Greit nok at de får et busstilbud, men det blir dårligere tilbud til oss som bruker 81B i dag. Ruta til Oppegård Syd kunne begynt på Greverud! , skriver Nina Linnes Drægebø, og henviser til den nye Linje 87 fra Vevelstad til Hauketo.

– Skjønner ikke at dette er noe positivt. Her blir alle som bor mellom Fløysbonn og Greverud ofret og mister tilbudet om buss til Oslo, skriver Truls Martin Kihl Klausen.

STORE FORANDRINGER: Rute 81A legges ned og blir erstattet med en ny linje.

– Det BLIR mer tungvint for mange, dessverre, mener Kristian Jepsen.

Les også: Ruller ut nye bussruter for Oppegård - sjekk endringene

– Dette er jo en vesentlig forverring for alle som bor på Greverud, Myrvoll osv.. 81A var det eneste direktealternativet når toget står, noe alle vet skjer relativt ofte. Det bør snart også komme en buss som går fra Ski, med flere stopp langs Skiveien til Kolbotn for så å gå direkte inn til Oslo! Når man absolutt ikke kan stole på NSB, ville det vært et greit alternativ!skriver Eivind Andersen. 

– Rikeåsen og Toppåsen er tapere her. Må bytte buss på Hauketo!! Hvorfor i alle verden kunne vi ikke få beholdt bussen over Fjellveien inn til byen som direktebuss? Husker at Follo Buss (den gangen) fikk konsesjon fra kommunen på å kjøre til Oppegård var at de skulle kjøre over toppen hos oss. Dessverre sa det den gangen ingenting om direktebuss. Dette er en skikkelig nedtur, skriver Guro Jane Sæhl Olsen. 

STORE FORANDRINGER: Rute 81A legges ned og blir erstattet med en ny linje.

– Dette er ingen forbedring! Hvorfor kan ikke ruta gå til sentrum som tidligere! I rushtrafikken er det mye forsinkelser rundt Hauketo. For de av oss som skal lenger enn Oslo se trim betyr dette nå 2 bussbytter når toget ikke går. ( og det skjer jo hver sommer). Synes det er lenge nok med 1,5 Time til jobb hver vei. Nå blir det enda lenger, skriver Solveig Riise. 

Les også: Kjør den nye bussruten - stopp for stopp

– Skjønner ikke hvorfor det ikke kan legges rutebuss fra Kolbotn til Ski, denne bussen går fra Greverud til Vevelstad synd om bussen er forsinket å man da ikle rekker toget eller bussen videre til ski. Burde vært en buss som gikk fra Kolbotn via alle uten om Vevelstad som er vanskelig å komme til om man ikke lager en buss plass langs veien så videre til Ski. Greit det går tog men om kommunen bruker 100 millioner for at vi skal slå oss sammen med ski noe ikke innbyggerne i Oppegård fikk lov til å bestemme . så bør Ski kommune gi Oppegård-innbyggerne bedre kollektivt til oss innbyggerne, tenk på de eldre som synes det har vært greit å stikke ned til kommunehuset. Men som da må bruke kollektivt for å komme til det som blir i ski. Jeg liker ikke dette, skriver Jenni Kirkemo.

– Hvordan er dette en bra ting? Finnes altså ingen direkte bussrute fra Greverud til Oslo lenger... må stoppe på Hauketo og bytte buss. Vil jo gjøre det krevende å rekke overganger og planlegge når togene står.... og ekspressen fra Myrvoll går ikke i feriene så er ikke et alternativ når togene står gjennom sommeren. Nedtur, skriver Anne Marit G. Diedrichsen.

– De gangene jeg benytter buss fra Tårnåsen hopper jeg alltid av på Hauketo å tar toget videre. Mye raskere og det korresponderer. Nesten alle på bussen gjør det samme, skriver Kari Dancke. 

– Et skritt tilbake for alle på Rikeåsen som brukte 81 B til byen. Nå må de bytte til tog eller ny buss på Hauketo, skriver Anders Eldor Boye. 

Klikk play for å se video!

– Dette er en skandale for de som skal fra Oppegård syd til sentrum med buss. Skam dere ruter, skriiver Ole Vik.

Diskusjonen fortsetter på oavis.no! Du kan også lese mer om de nye rutene i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 5. oktober.

PS! Lyst til å kjøre den nye rutebussen til Vevelstad? Vi har tatt turen - meter for meter og stopp for stopp! Trykk play i videoen!

Powered by Labrador CMS