SNART I RUTE IGJEN: Husker du denne? Dette er altså et lokaltog. Mandag morgen kan du prøve dem igjen.
SNART I RUTE IGJEN: Husker du denne? Dette er altså et lokaltog. Mandag morgen kan du prøve dem igjen.

Streiken er over, men togene står

Togstreiken er over, men det blir ingen tog på Østfoldbanen mandag.

Publisert

Lokførerstreiken er over, og de fleste togene skal gå som normalt fra mandag, etter at partene i konflikten kom til enighet søndag. 

– Streiken avsluttes umiddelbart, og NSB og CargoNet vil nå sørge for å få togene raskt tilbake i ordinær drift, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB, ifølge NTB.

Tar litt tid

På NSBs nettsider opplyses det om at det vil ta noe tid før togene er tilbake i normal drift, og mange tog vil fremdeles være innstilt. 

JERNBANESJEFEN: – NSB og CargoNet vil nå sørge for å få togene raskt tilbake i ordinær drift, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB, ifølge NTB.
JERNBANESJEFEN: – NSB og CargoNet vil nå sørge for å få togene raskt tilbake i ordinær drift, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB, ifølge NTB.

- Vi trenger tid til å posisjonere tog og personell etter rute, men vil kjøre streikeberørte tog så snart det lar seg gjøre, heter det fra NSB.

For mer informasjon, søk ditt tog på nsb.no her.

– Vi gjør vårt ytterste for at togtrafikken skal gå så normalt som mulig, men det vil nok være noen forstyrrelser mandag, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

Ingen tog mandag

Men søndag ettermiddag kom dessverre beskjeden om at det ikke vil gå noen tog på Østfoldbanen før tirsdag 1. november. 

- Vi trenger imorgen til å planlegge en sikker oppstart av togtrafikken. Derfor ikke start før tirsdag, 1. november, opplyser NSB på Twitter.

Lokaltog på Østlandet, og alle tog på Østfoldbanen kjøres først som normalt fra og med tirsdag morgen klokken 03.00.

300 tog innstilt daglig

Tirsdag vil forhåpentligvis hverdagen er tilbake til normalen for Oppegårds pendlere, etter en drøy måned med stappfulle busser, milelange køer og ingen tog. 

De siste ukene har nærmere 300 togavganger blitt innstilt hver dag som følge av streiken, og lokaltogene på Østfoldbanen har i flere uker stått helt stille.

- God løsning

- Vi har forhandlet fram en god løsning for lokførere, NSB, CargoNet og ikke minst for passasjerene. Nå får vi på plass en god forskrift, og vi får en sikker og trygg utdanning av lokførere, sier Eivind Gran, LO Stats forhandlingsleder.

Løsningen innebærer at myndighetene utarbeider en nasjonal standard for lokførernes kompetanse, som omfatter hele bransjen. I mellomtiden forplikter NSB og CargoNet seg til å følge dagens utdanningsnivå på Norsk Jernbaneskole.

- Dermed er lokførernes kompetanse sikret, og streiken avsluttes i dag, sier Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund.

Takker for støtten

Lokførerne takker for all støtte og tålmodighet fra passasjerene.

- Streiken for en trygg jernbane har gjort hverdagen vanskelig for mange. Samtidig var dette tariffoppgjøret vår siste mulighet til å få gjennomslag for at sikkerheten må komme først. Jeg håper passasjerene ser at dette resultatet ikke hadde vært mulig uten streiken, sier Rolf Ringdal.

Powered by Labrador CMS