KAN BLI RAMMET AV STREIK: Norgesbuss, som har hovedkontor på Rosenholm, er en av de lokale bedriftene som er omfattet av streikevarselet. Unibuss, som betjener anbudet, har 384 ansatte på Rosenholm. Foto: Yana Stubberudlien

– Alle busslinjer kan bli berørt av storstreiken

Det kan bli storstreik fra søndag morgen om ikke LO og NHO blir enige i tariffoppgjøret.

Publisert Sist oppdatert

Meklingsfristen i tariffoppgjøret mellom LO og NHO går ut lørdag 10. april klokken 24.00.

Hvis partene ikke blir enige innen fristen natt til søndag 11. april, vil 23.548 arbeidstakere i NHO-bedrifter streike fra arbeidstidens begynnelse, senest fra klokken 06:00, søndag 11. april, varsler LO.

Her kan du se en oversikt over de lokale virksomhetene som er omfattet av streikevarselet:

  • Norgesbuss AS på Kolbotn/Rosenholm (384 ansatte på Rosenholm)
  • Norgesbuss Ekspress AS
  • CBRE Corporate Outsourcing AS på Trollåsen (har cirka 80 ansatte og driver med eiendomsforvaltning)
  • Omniservice AS på Trollåsen (tidligere navn Norgesbuss vedlikehold AS).
OMFATTET AV STREKEVARSELET: Oversikten over de lokale virksomhetene er hentet fra LOs hjemmeside. Her presiserer de at oversikten er publisert med forbehold om feil og at uttaket i noen tilfeller ikke vil omfatte hele bedriften.

384 ansatte på Rosenholm

Norgesbuss AS, som har hovedkontor på Rosenholm, er en av de mange bedriftene som er omfattet av streikevarselet. Unibuss, som betjener anbudet, har 384 ansatte på Rosenholm.

– Det er varslet at alle busslinjer kan blir berørt hvis meklingen ikke fører frem, men dette vet vi ikke før over helgen. Meklingen skjer 9. og 10. april, sier Emilie Mejlænder, kommunikasjonssjef i Unibuss.

Alle avganger vil bli kansellert

– Alle bussjåfører ansatt i NHO-bedrifter bli tatt ut i streik om partene ikke kommer til enighet hos Riksmekleren, sier Jon H. Stordrange, administrerende direktør i NHO Transport, overfor Oppegård Avis.

Ifølge ham dreier det seg om rundt 12.000 sjåfører.

– Alle busser vil stå og alle avganger vil bli kansellert, sier Stordrange.

– Hva vil dere oppfordre reisende til hvis streiken finner sted?

– Arbeidsgiversiden beklager at en eventuell konflikt vil gå utover passasjerene, men det er arbeidstakersiden som bestemmer hvem som skal tas ut ved en eventuell konflikt, sier han.

– Hva synes dere om situasjonen?

– Vi er nå i mekling og har tillit til at vi med Riksmeklers hjelp vil klare å finne en løsning, slik at vi unngår en streik. Det forutsetter selvsagt forhandlingsvilje hos begge parter. LO har varslet et streikeuttak som vil kunne gå utover mange bedrifter som allerede er hardt rammet av krisen vi står i. En streik nå vil ikke tjene landet vårt, men sette bedrifter og jobber i fare, sier Jon H. Stordrange.

Krever lønnsløft for de lavest lønte

Streikevarselet er i dag meddelt Riksmekleren og NHO.

– Vi har alltid som mål å bli enige, men er også forberedt på streik, om det blir nødvendig. Jeg konstaterer at det ikke har vært mulig å bli enig med NHO så langt. Med dette streikevarselet viser vi styrken og solidariteten i frontfagsmodellen. Vi tar kampen for hele arbeidslivet mot NHOs provoserende krav om reallønnsnedgang, og stiller oss solidarisk bak kravet om et ekstra lønnsløft for de lavest lønte, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik i en pressemelding.

Dersom det blir streik fra 11. april, vil en eventuell utvidelse varsles fire dager før den kan iverksettes.

Powered by Labrador CMS