Extra Sofiemyr

STENGES I SNAUT TO MÅNEDER: Extra Sofiemyr, som holder til i Kongeveien 49, skal stenges 1. august.

Skal totalrehabiliteres for 20 millioner kroner

Lørdag 1. august stenges Extra Sofiemyr i syv uker.

Publisert

Oppegård Avis har tidligere skrevet at Coop's lavpriskjede Extra Sofiemyr, som holder til i Kongeveien 49, forbereder seg til å konkurrere om kundene med kommunens største Kiwi-butikk som har planer om å åpne dører i nabolokalene i september 2020.

– POSITIVT FOR KUNDENE: Bjørn Tore Skaug, viseadministrerende direktør i Coop Øst SA, mener det vil være positivt for kundene å ha to konkurrerende butikker tett på hverandre.

Viseadministrerende direktør i Coop Øst SA, Bjørn Tore Skaug, sier at butikken skal stenges i syv uker i forbindelse med en total rehabilitering hvor Coop Øst SA investerer 20 millioner kroner i tiltakene.

Når det gjelder vareutvalget, blir det i hovedsak som tidligere, ifølge Skaug.

Han mener det vil være positivt for kundene å ha to konkurrerende butikker tett på hverandre.

Les også: – Kundene er de store vinnerne

Åpner igjen 24. september

BYGGER NY RUNDKJØRING PÅ STEDET: Den nye rundkjøringen med innkjøring fra Taraldrudveien til Sofiemyrveien skal være i drift i første kvartal av 2021.

Siste salgdagen før Extra Sofiemyr stenges er lørdag 1. august. Butikken gjenåpner torsdag 24. september.

– Når butikken åpnes igjen, blir alle butikkens tekniske løsninger samt reoler og belysning helt nye. Kort sagt alt blir nytt og moderne, sier Skaug.

– Hvilke endringer vil dere gjøre for å møte kundenes ønsker og stille sterkt mot konkurrentene/naboene som Kiwi Sofiemyr og Rema 1000 Sofiemyr?

– Vi har størst sortiment, cirka 1.500 flere artikler enn konkurrentene Kiwi og Rema, sier Skaug. 

Når det gjelder post-i-butikk, sier han at posten i Extra får større plass etter at rehabiliteringsperioden er over.

– Det blir ingen endring for kundene i perioden tiltakene pågår. Post-i-butikk vil holde åpent i hele byggeperioden, sier Skaug.

Les også: Bom og kantstein bremset omsetningen

2500 kvadratmeter vs. 2000 kvadratmeter

GLEDER SEG: Butikksjef Sivasambu Loganathan i Extra Sofiemyr gleder seg til å vise fram flunkende ny butikk om drøye to måneder.

Butikksjef Sivasambu Loganathan i Extra Sofiemyr gleder seg til å vise fram flunkende ny butikk om snaut to måneder. Ifølge ham har butikken 20 ansatte for tiden.

 

– Butikken blir mer rasjonell, derfor blir det liten endring i bemanningen, sier Bjørn Tore Skaug i Coop Øst SA.

Da Oppegård Avis intervjuet ham i desember i fjor, sa Coop Øst-direktøren at totalarealet til Extra-butikken er rundt 500 kvadratmeter større enn i den planlagte Kiwi-butikken, som blir på totalt 2.000 kvadratmeter.

Størst salgsflate i tidligere Oppegård

Skaug vil foreløpig ikke besvare spørsmålet om størrelsen på butikkens salgsflate før og etter de planlagte tiltakene.

OVERSIKTEN: I tabellen Oppegård Avis har laget kan du sammenlikne butikkene i tidligere Oppegård kommune ved å se på størrelsen av salgsarealet til hver enkel butikk. Du kan også se hvor mye butikkene omsatte for i fjor (tall i millioner kroner) og se om det var en nedgang eller en vekst i omsetningen fra 2018.

– Dette spørsmålet skal besvares senere når endelige tegninger er klare, sier han.

Da Oppegård Avis innhentet statistikken fra alle dagligvarebutikkene i tidligere Oppegård i januar i år, fikk vi vite at salgsarealet til Extra Sofiemyr er på 1800 kvadratmeter, som viser at butikken har det største salgsarealet i tidligere Oppegård per i dag. Salgsarealet til Kiwi Sofiemyr blir på 1478 kvadratmeter.

 

Les også: – Dette vil bare skjerpe konkurransen

Powered by Labrador CMS