I RUTE: Ordfører Thomas Sjøvold forteller at de er godt i rute med planleggingen av nye Kolbotn skole.

Fleksibel ny skole på Kolbotn

– Med den kjempestore kommunale investeringen, må vi sørge for at bygget blir brukt flest mulig timer i døgnet, sier ordfører Thomas Sjøvold.

Publisert

Utvidelsen av Kolbotn skole er forventet å starte i februar 2019, med ferdigstillelse i løpet av 2020. Eksisterende bygninger, foruten paviljongen og SFO-bygget «Mauren», skal pusses opp, og nybygg kommer til. Skolen skal romme opptil 700 elever og bli en fire- parallell barneskole. I forprosjektet skal det, blant annet, utredes hva som vil være billigst av en flerbrukshall i tilknytning til skolen, eller en femte hallflate i idrettshallen som skal bygges på Sofiemyr.

Sambruk

Ordfører Thomas Sjøvold ønsker at det ses på løsninger for hvordan SFO og skolen kan benytte seg av de samme lokalene. I tillegg håper han at frivillige lag og organisasjoner i kommunen også skal kunne ta skolen i bruk.

– Vi er opptatt av sambruk mellom skole og SFO. Og når det gjelder frivillighet, vil vi gjerne at bygget skal være i bruk så mange timer i døgnet som mulig. Det er mange lag og foreninger som fint kan bruke skolen, men de har ting som kanskje må låses inn eller lagres, så vi har en dialog med frivilligheten om hva som skal til, sier Sjøvold.

I forprosjektet skal det vurderes hvordan man kan tilrettelegge for mer sambruk, heter det i vedtaket fra kommunestyret.

NB! Saken fortsetter under bildet!

NYTT OG GAMMELT: Slik kan den nye og gamle Kolbotn skole bli forent når prosjektet er ferdig.

Planlegger for fremtiden

Med innføring av den nye lærernormen i 2018 og 2019, ønsker kommunen å planlege for fremtiden.

– Vi vil ha synliggjort hva konsekvensene blir av dette, og tenke mer på et fleksibelt bygg med for eksempel lettvegger eller foldevegger. Vi vil være sikre på at vi har et bygg som holder noen år.

Les også: NSB-sjefen: – Vi har ikke nok mannskap

Med tanke på fremtidig behov, velges også fire paralleller istedenfor tre og en halv, som ville dekket skolens behov per i dag.

– Vi tror det vil være lurt å justere noe skolegrenser, og da har vi kanskje behov for en fireprallel med en gang. Samtidig planlegger vi Kolbotn Skole på samme måte som Flåtestad, med en klar plan for en fremtidig utvidelse. Vi forsterker en etasje slik at man kan bygge på en etasje til, sier Sjøvold.

I DAG: Slik ser Kolbotn skole ut i dag.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Rask fremdrift

Kommunen håper de kan få til prosjektet i ett byggetrinn. Det vil si at byggingen, som forhåpentligvis starter tidlig 2019, vil pågå i omtrent 18 måneder. Dette avhenger av om man finner løsninger for å plassere elvene et annet sted i byggeperioden, ettersom den gamle skolen også skal rehabiliteres.

I DAG: Slik ser Kolbotn skole ut i dag.

Les også: Follotunnelen stenges i neste uke

– Vi ønsker raskt fremdrift på alle byggesprosjektene våre. Hvis vi får til ett byggetrinn går byggingen mye raskere, og vi slipper alle mulige sikkerhetsutfordringer med unger og bygging på samme tomt, sier Sjøvold.

 

Powered by Labrador CMS