KLIPPER TRUSA: Camilla Hille har klippet ut en del av trusa. På hver side har hun klippet til hull slik at man kan feste det selvlagde munnbindet på ørene.
KLIPPER TRUSA: Camilla Hille har klippet ut en del av trusa. På hver side har hun klippet til hull slik at man kan feste det selvlagde munnbindet på ørene.

Her lager politikertoppen munnbind av truser

Se den kreative videoen!

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld innførte Nordre Follo kommune nye smittevernrestriksjoner, blant annet påbud med munnbind på offentlig kommunikasjon når det ikke er mulig å holde en meter avstand til andre.

Camilla Hille er gruppeleder for Venstre og leder Utvalg for oppvekst, idrett og kultur. Hun jobber til daglig som seniorrådgiver for Venstre på Stortinget. Onsdag kveld deltok hun på det digitale ekstraordinære kommunestyremøtet hvor de nye tiltakene ble vedtatt.

Saks og sokk

Senere viste Hille derimot mer kreative sider. Onsdag kveld delte hun nemlig en video på Facebook-siden sin, hvor hun viser hvordan man kan lage munnbind av sokker og truser.

MUNNBIND AV SOKK: En sokk kan bli et fullverdig munnbind.
MUNNBIND AV SOKK: En sokk kan bli et fullverdig munnbind.

– Du tror kanskje det blir dyrt å skaffe seg munnbind nå som det blir anbefalt på veldig mange ulike steder, men det blir det ikke. Du trenger bare en saks og en sokk, sier Hille i starten av videoen.

Trenger ikke koste en krone

Venstre-politikeren sier til Oppegård Avis at videoen er ment mest for gøy.

– Jeg laget den for å illustrere at dette kan lages av absolutte alle og at det ikke trenger å koste en krone. Trenger ikke nål og tråd, kan være et like udugelig husmoremne som meg og likevel klare å lage munnbind, sier Camilla Hille.

Hun viser til diskusjoner som har gått om prisen på munnbind, og om de bør være gratis. Hille mener man kan komme langt om man har noen gamle sokker, truser eller T-skjorter liggende.

– Det er bare å klippe i veg. Man må bare passe på at det blir 2-3 lag. Om de holder mål kan enkelt sjekkes ved at man blåser gjennom og ser om man klarer å blåse ut et stearinlys. Helsedirektoratet har veiledning om hvordan man kan lage munnbind selv. Bent Høie sa det selv på pressekonferansen i forrige runde, sier Camilla Hille.

Her kan du se den kreative videoen til Camilla Hille:

Powered by Labrador CMS