TOMLER OPP: Lokalpolitikerne fant raskt tonen i den særdeles uhøytidelige matchen på den nye fotballgolfbanen. Fra venstre: Jarle Ørnebo (Frp), Therese Bae (Ap), Helge Marstrander (H) og Camilla Hille (V).
TOMLER OPP: Lokalpolitikerne fant raskt tonen i den særdeles uhøytidelige matchen på den nye fotballgolfbanen. Fra venstre: Jarle Ørnebo (Frp), Therese Bae (Ap), Helge Marstrander (H) og Camilla Hille (V).

Slik gikk det da lokalpolitikerne testet den nye fotballgolfbanen

Det ble både opp- og nedturer da lokalpolitikerne prøvde den nye fotballgolfbanen på Sofiemyr. Se video.

Publisert

Høyres Helge Marstrander hadde nylig et innlegg om det dårlige klimaet i kommunestyret. Innlegget hans var også en interpellasjon til kommunestyret, og kom opp til behandling i det digitale møtet forrige torsdag. Marstrander fikk mange gode tilbakemeldinger, men forslaget hans om å nedsette et utvalg for å bedre klimaet fikk ikke flertall.

Oppegård Avis så dermed sitt snitt: I en liten time trommet vi sammen et tverrpolitisk utvalg av lokalpolitikere i vårt uhøytidelige forsøk på å bedre klimaet. Vi utfordret nemlig lokalpolitikerne til å prøve den nye fotballgolfbanen på Sofiemyr.

Nervøs

Her måtte det jobbes på tvers av konstellasjoner. Lokalavisen satte Høyres Helge Marstrander på lag med Venstres Camilla Hille. Motstander var laget bestående av Arbeiderpartiets Therese Bae og Fremskrittpartiets Jarle Ørnebo.

– Jeg er nok best i hockey, men jeg elsker utfordringer, smiler Camilla Hille, som til og med hadde funnet frem fotballstrømpene. Frps Jarle Ørnebo var tydelig nervøs før det første sparket. Engasjementet var det slett ikke noe å si på, og Ørnebo gjorde raskt fremskritt.

Se hvordan det gikk da Jarle Ørnebo skulle sette ballen på nest siste hull: 

Helge Marstrander sier fotballkarrieren stoppet tidlig. Medspiller Camilla Hille var fotballspiller i Vålerenga til hun var 16 år, mens karrieren i ishockey er fortsatt gående.

– Jeg gjorde comeback etter et langt opphold da barna var små, sier Hille, mens hun legger ballen klar for utspark på det første hullet. 73 meter unna står flagget.

Raskt i ledelsen

Det borgerlige Venstre/Høyre-laget gikk raskt opp i ledelsen og vant de to første hullene. Jarle Ørnebo utviklet en teknikk hvor han løp etter ballen, men det hjalp dessverre lite. Ballen ville ikke ned i hullet. Likevel har lokalavisen dekning for å slå fast at Fremskrittspartiet ble reddet av Arbeiderpartiet denne fredagen.

Therese Bae traff klokkerent, og plutselig hadde hun og Ørnebo nesten hentet inn ledelsen. Før nest siste hull er det bare ett poeng som skiller de to lagene, men så får Frp/Ap en ny nedtur. Venstre og Arbeiderpartiet cruiser gjennom og vinner til slutt med 42-46.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var dårligste mann på banen i dag. Helt forferdelig, men fotballgolf skapte engasjement. Det var moro. Om det bidrar til et bedre klima, det skal vanskelig sies. Det betyr bare at vi har en jobb å gjøre, i hvert fall i Fremskrittspartiet. I fotballgolf må vi være veldig takknemlig for å ha Arbeiderpatiet på laget. Ellers hadde det gåttt skikkelig galt, sier Ørnebo og smiler.

SKOGSTUR: Politikerne gjennomførte annethvert spark på ballen. Her hjelper Jarle Ørnebo etter å ha gitt medspillere Therese Bae et vanskelig utgangspunkt for neste spark.
SKOGSTUR: Politikerne gjennomførte annethvert spark på ballen. Her hjelper Jarle Ørnebo etter å ha gitt medspillere Therese Bae et vanskelig utgangspunkt for neste spark.

Politikerne var samstemt imponerte over dugnadsjobben som er gjort rundt etableringen av fotballgolfbanen på Sofiemyr.

– Penger i seg selv bidrar ikke til økt aktivitet. Det må komme et engasjement og et initiativ. Ofte er det mindre penger som skaper mer kreativitet.

Unge og eldre

Theres Bae er imponert over den nye aktiveten som har dukket opp på Sofiemyr. Hun har spilt fotball på Kolbotn siden hun var seks år gammel, og er fortsatt aktiv. I tillegg er hun trener for både Jenter 9- og 14 år.

– Fotballgolf er et flott supplement til vanlige treninger, og aktiverer både unge og eldre. Helt strålende, sier Therese Bae.

PS! Førstkommende søndag er det åpningsturnering for den nye fotballgolfbanen. Du finner all info i Facebook-gruppen til Sofiemyr fotballgolf.

Powered by Labrador CMS