TIL SYKEHUS: Venstre-leder Camilla Hille er på sykehus etter å ha fått en fiskekrok i øyet.
TIL SYKEHUS: Venstre-leder Camilla Hille er på sykehus etter å ha fått en fiskekrok i øyet.

Blindet etter fiskeulykke

Lokalpolitiker Camilla Hille er foreløpig blind på det ene øyet etter å ha fått en fiskekrok i øyet. Prognosene gir heldigvis håp.

Publisert Sist oppdatert

Det var en usedvanlig spak Camilla Hille vi snakket med fra sykesengen på Ullevål sykehus. Der har hun vært siden uhellet skjedde på lørdag.

– Jeg har hatt tre inngrep i øyet etter at jeg fikk en diger sjøsluk rett i øyeeplet, forteller hun.

Holdt seg «iskald»

Da Hille skulle løsne sin egen krok som hadde satt seg fast i tangen, dro hun til. Da kroken omsider slapp, føyk den mot henne, perforerte hele øyelokket og satte seg fast i selve øyet.

Selv om Hille naturlig nok «fikk sjokk» over hendelsen, klarte hun å holde seg iskald for å begrense skadene.

– Det har vært noen grusomme døgn og jeg er totalt traumatisert nå, men jeg er stolt over at jeg ikke fikk panikk da det skjedde. Jeg holdt meg fullstendig rolig, for jeg skjønte hvor alvorlig dette var med en gang, sier hun.

Fikk eksperthjelp

Etter å ha tatt CT på Tønsberg sykehus ble hun hastet videre til Ullevål sykehus, der landets beste øyeeksperter jobber. Det trengtes, for det er ikke akkurat samlebånds-operasjoner Hille har vært gjennom de siste dagene.

– Det første de gjorde var å klippe opp hele øyelokket og så skar de ut kroken fra øyet. Der oppdaget de at jeg hadde en skade på bakre netthinne og at jeg hadde pådratt meg akutt grå stær. De har derfor sydd på en ny linse, netthinnen ble sydd sammen, før øyelokket ble sydd sammen igjen.

Til tross for de alvorlige skadene er det gode prognoser med tanke på synet.

– Jeg ser ingenting nå, men det er gode prognoser, for synsnerven er heldigvis intakt. Nå må jeg bare ta dagene til hjelp og foreløpig er det ikke planlagt flere inngrep, forklarer hun åpenhjertig til Oppegård Avis.

Takker legene

Hun er full av lovord om hjelpen hun har fått fra helsevesenet.

– Jeg har fått fantastisk hjelp på Ullevål sykehus. Vi er heldig som bor her vi bor, og jeg skal love alle at jeg betaler min skatt med glede, sier hun.

For å sette hvor forferdelig opplevelsen har vært, i en relativt fersk kontekst, beskriver hun det slik:

– Jeg hadde mye heller brukket nakken flere ganger, enn å gå med en fiskekrok i øyet en gang til, forteller hun, med en klar hentydning til at hun rett før jul i fjor pådro seg nettopp nakkebrudd.

Nå må hun rett og slett ta tiden til hjelp igjen.

– Alt jeg kan gjøre er å dryppe det hver time og ta tiden til hjelp. Jeg håper på det beste, men vet mer på mandag, sier hun optimistisk.

Powered by Labrador CMS