KVALITET: Carina Vestli Jørgensen jobber hardt med å få de beste navnene til Kolben. – Jeg spør meg selv hvert år: Hva vil Oppegård ha i år? Det vet jeg jeg jo aldri ordentlig før folk har kjøpt billettene. Jeg velger jo utifra hva som jeg selv synes er spennende, men det skal ligge kvalitet i bunn.
KVALITET: Carina Vestli Jørgensen jobber hardt med å få de beste navnene til Kolben. – Jeg spør meg selv hvert år: Hva vil Oppegård ha i år? Det vet jeg jeg jo aldri ordentlig før folk har kjøpt billettene. Jeg velger jo utifra hva som jeg selv synes er spennende, men det skal ligge kvalitet i bunn.

Carina henter store navn til lille Kolben

Kolbens høstprogram er fullspekket med store, velkjente navn. Vi har tatt en prat med damen bak bookingene, kulturhusprodusent i Kolben, Carina Vestli Jørgensen (40).

Publisert

– Jeg føler vi har toppet listen i år, så jeg er spent på hva jeg gjør til neste år, ler Carina Vestli Jørgensen, kulturhusprodusent i Kolben.

For i høst kommer Åge Aleksandersen, Motorpsycho, Morten Abel, Lisa Ekdahl og Are Kalvø, for å nevne noen.

Les også: Olabilløpet er tilbake

– Det et er litt deilig å se at man kan høste fruktene av den evige spørringen på når noen kan komme. Åge Aleksandersen har jeg virkelig spurt etter de åtte årene jeg har jobbet med program, og endelig går det i boks.

En logistikkprosess

For det er slik det gjøres: Det mases og spørres og forhandles, og til slutt, forhåpentligvis, så blir man enige om dato, penger og utstyr.

– Jeg jobber veldig langt frem i tid og har allerede begynt å snuse på våren 2020. Det er sjelden jeg starter en sesong med helt blanke ark. Man må jobbe veldig langsiktig med artister, det skal passe inn i all deres planer. Ofte vil alle artister ha samme uke i mars, og så er det om og gjøre å få plass, det skal passe inn i deres turnéplan og reiserute. Det er en logistikkprosess og når man går glipp av artister er det ofte fordi logistikken ikke går opp, forteller Jørgensen.

Saken fortsetter under bildet.

KOMMER: Christine Koht har premiere i Kolben på showet sitt: 'Bør jeg være bekymret' 20. september.
KOMMER: Christine Koht har premiere i Kolben på showet sitt: "Bør jeg være bekymret" 20. september.

 

Inspirasjon til artister får hun, blant annet, ved å være på by:Larm og Øyafestivalen.

– Sist så jeg Halie på by:Larm og det var en konsert hvor hele musikkindustrien «buzza,» alle var i samme lokale. Det kom en usminket 17-åring og leverte gode poplåter og god stemning. Det er noen magiske øyeblikk når man jobber med musikk som jeg gjerne vil bringe tilbake på huset her, sier hun.

En stor drøm

De Jørgensen er mest fornøyd med å ha landet til høstens program, er Motorpsycho.

– Motorspycho har jeg jobbet med i mange mange år og det har vært en stor drøm å få dem hit. Vi har jo klubbkonseptet hvor vi har hatt mange gode artister, og det som er så spesielt er at man kommer så tett på artistene. Det er noe helt annet enn å stå bakerst på Rockefeller, å stå fremst her og oppleve humoren og dynamikken mellom artistene. Alle de små tingene som gjør det til en stor opplevelse.

Les også: Vinn billetter til hele klassen

Men det aller største ønske er likevel ikke å fylle salen under de største navnene, men at folk skal komme på de konsertene som er litt ukjente for dem.

– Det jeg drømmer om er at folk skal komme på de artistene som er litt mindre kjent, så kommer de og har sitt livs beste konsertopplevelse i sal 2. At de våger litt mer: Folk må tørre å gå på noe de ikke har vært på før.  

Powered by Labrador CMS