SPENTE: En forventningsfull gjeng klare til å bli med sykkelhelten Carl Fredrik Hagen (nummer tre fra venstre) på treningstur.
SPENTE: En forventningsfull gjeng klare til å bli med sykkelhelten Carl Fredrik Hagen (nummer tre fra venstre) på treningstur.

Endelig tilbake på sykkelen

Carl Fredrik Hagen er tilbake på sykkelsetet igjen etter skulderskaden sin. Vi traff sykkelstjernen på sponsoroppdrag på hjemlige trakter.

Publisert Sist oppdatert

Carl Fredrik Hagen fikk tidligere i år en brutal stopp i sesongoppkjøringen etter en stygg ulykke på Gamle Mossevei ved Gjersjøen på en treningstur i mars. Skulderskadene var omfattende, det måtte operasjon til og sesongen så ut til å være spolert. Kanskje karrieren også.

Men Hagen lot seg ikke knekke av veltet, og har bygget seg tålmodig opp igjen med masse alternativ trening og utallige behandlinger. Sakte, men sikkert har han kjempet seg tilbake. På sensommeren var det endelig klart for et forsiktig comeback på sykkelsetet.

Og det har gått over all forventning. Da vi snakket med Carl Fredrik, hadde han akkurat deltatt i Slovakia Rundt. Rittet ble vunnet sammenlagt av den tredoble verdensmesteren Peter Sagan, men med etappeseier siste dagen for Hagens lag Israel Start-Up Nation, ble touren også en suksess både for laget og for Oppegård-syklisten.

Tøff i skallen

Og vår mann ventet ikke ventet lenge med å vise at han fortsatt er offensiv i hodet. Allerede på første etappe stakk Hagen fra hovedfeltet og innhentet en utbrytergruppe. – På førsteetappen angrep jeg i finalen. Det var en bakke tre og en halv mil før mål, det var egentlig den hardeste bakken på hele rittet, og vi hadde bestemt oss. Jeg hadde ingenting å tape og følte meg i bra bakkeform, så jeg klinket bare til halvveis i første bakken, dro fra feltet og kjørte meg opp til bruddet, forteller han.

Nå ble utbryterne innhentet noen kilometer før mål, men Hagen hadde fått den lille bekreftelsen han trengte.

– Jeg må jo prøve og det var i alle fall et bra forsøk, smiler han.

Delte erfaringer

Tyskland Rundt en uke tidligere, et fire dager langt etapperitt, var da allerede gjennomført med lovende resultat.

– For min del var det bedre enn forventet i forhold til det å starte opp igjen. Husk at de gutta som sitter i feltet har kjørt mellom 60 og 80 løpsdager til nå i år, og så kommer jeg som har kjørt to løpsdager. Vi har i hvert fall fått bekreftet at den treningen jeg har gjort som alternativ trening, den har funka! Og det viser jo også at blir du skada, men gjør ting riktig underveis, så er det ikke krise, forteller Hagen til en gjeng spente syklister, utenfor Autoria Kolbotn.

PÅ HJUL: Carl Fredrik & co ruller forbi lokalene til sponsoren Autoria Kolbotn som fasiliterte treningsturen.
PÅ HJUL: Carl Fredrik & co ruller forbi lokalene til sponsoren Autoria Kolbotn som fasiliterte treningsturen.

Veien tilbake på sykkelsetet har ikke vært helt lett. Helt fra 5.mars, like etter ulykken, har Carl Fredrik Hagen blant annet gått lange turer rundt omkring i Oppegård. Han har også fått en veldig god oppfølging på Olympiatoppen. Hagen forteller at han har ligget på rundt 120 timer med alternativ trening i måneden, noe av det syklende innendørs på rulle med en hånd på styret og den andre armen i fatle.

Deltar i Kroatia rundt

Den tiden er forbi. I skrivende stund har vår mann akkurat fullført første etappe av Kroatia rundt, som vil pågå hele uken. Han roser laget som har vært veldig tålmodige og ikke pushet for at han skulle komme tilbake raskest mulig. Tvert imot har de sagt at han ikke skal stresse, men ta den tiden han trenger.

Nå handler mye om å venne seg til å ta sjanser igjen.

– Jeg har ikke vært redd for å krasje, men jeg har vært avventende med å ta sjanser. Men jeg har tryna i begge løpene, røper syklisten.

Farten var heldigvis lav og det ble bare skrubbsår, og Hagen er klokelig nok opptatt av ikke å ta unødvendige sjanser. I den tøffe perioden har han dessuten tenkt mye på hvordan situasjonen som oppstod på sykkelsetet, også gjelder generelt i livet. For når ting ikke går helt som planlagt, eller som man jobber mot, så hjelper det ikke å grave seg ned og tenke negativt. Da må man finne nye mål og annet å fokusere på.

Et viktig budskap for noen og enhver.

Powered by Labrador CMS