FORNØYD DUO: Ordfører Cecilie Pind og varaordfører Tønnes Steenersen inviterte til en uformell førjulssamling, hjemme hos Knut Oppegaard.

Fornøyde med egen innsats

Etter 10 uker i førersetet gir kommunens to ordførere seg selv godkjent for de første 72 dagene med makt.

Publisert

Anledningen for konklusjonen var et frokostmøte hvor den politiske ledelsen inviterte til en hyggelig samling hjemme hos Høyres gruppeleder Knut Oppegaard, i Ski. 

Ordfører Cecilie Pind (H) oppsummerer de første ukene som lærerike, motiverende og hendelsesrike. Hun får ikke overraskende støtte av både varaordfører Tønnes Steenersen, samt Pensjonistpartiet og Senterpartiet, som er med å danne flertallet i Nordre Follo kommunestyre.

– Vi har kommet godt i gang med å oppfylle det vi har lovet i den politiske plattformen og samarbeidet fungerer godt mellom de fire samarbeidspartiene, sier Cecilie Pind.  

Vil ha samarbeid

Ordfører Pind oppsummerte naturligvis de første 72 dagene, og lettet også litt på sløret om hva som vil skje neste år.

– Vi leverte en økonomi- og handlingsplan som vi er godt fornøyd med. Vi unngikk mange av de kuttene som var foreslått, etter å ha lyttet til de som har ønsket å prate med oss. Samtidig har vi presentert visjoner for fremtiden, forteller Cecilie Pind, uten synlig motbør fra de andre i forsamlingen.

– For oss er det viktig at vi er åpne for at private bedrifter og organisasjoner kan bidra i det vi skal foreta oss i årene fremover. Som et eksempel skal vi bygge rundt 70 omsorgsboliger på Hebekk.

EN JULETE GJENG: Kristian Forslund, Kjell Johansen, Paal Sjøvall, Jan-Erik Evensen, Karin Hanstensen, Cecilie Pind Tønnes Steenersen, Knut Oppegaard, J. Kristian Bjerke, Anders Graven og Bjørn Richard Johansen (fotograf) var til stede under dagens frokost.

Idrett på Langhus

Selv om Kolbotn IL i skrivende stund både håper på, og kjemper for, et anlegg på Sofiemyr, har styringspartiene også store planer for idretten på Langhus. Her foreligger det et ønske om å utvikle idrettsanlegget sammen med idrettslaget, boligbygging og næringsutvikling. 

Det understrekes at de også har en klar ambisjon med å utvikle Sofiemyr-området.

– Vevelstad er først ute. Dette er et kjempestort prosjekt som vil transformere hele området, forteller ordfører Pind, og får støtte av varaordfører Tønnes Steenersen

– Vi har dialog med Langhus Idrettslag om hvordan dette kan gjøres, og vi ser mange fine muligheter i dette området. Prosjektet kan også bety gode inntekter for kommunen som vil komme godt med i alt det andre arbeidet vi skal gjøre, sier Tønnes Steenersen.

DISKET OPP: Knut Oppegaard, som nå bor i Ski, disket opp med de herligste retter til frokost.

Satser på næring

Den nye ledelsen i kommunen ønsker et enda større søkelys på næringsutvikling i kommunen, og på nyåret vil det nye næringsutvalget se dagens lys. Dette vil ledes av de to erfarne politikerne J. Kristian Bjerke fra Høyre som leder og Lars Bilet fra Fremskrittspartiet som nestleder. Begge har lang erfaring fra næringslivet.

– Vi ønsker kortreiste arbeidsplasser for de som bor her, og ser store muligheter i Nordre Follo, sier Bjerke, og legger til: 

– Vi ønsker å prate med alle som driver eller ønsker å drive næringsvirksomhet i kommunen vår, understreker han.

Powered by Labrador CMS