VIL STYRE: Høyres førstekandidat Cecilie Dahl Jørgensen Pind, håper å bli ordfører etter valget 11. september.

– Med Aps politikk forsvinner valgfriheten litt etter litt

Høyres ordførerkandidat lar seg ikke pille på nesen av noen halvfriske Ap-spark på leggen.

Publisert

Torsdag ettermiddag publiserte Oppegård Avis en sak om at Arbeiderpartiet frykter en reprise av dårlig vedlikeholdsarbeid, dersom det blir et maktskifte 11. september.

Du kan lese saken her:

Nå svarer Høyres førstekandidat. Og siden svaret er omfattende, publiserer vi dette som et eget innlegg.

«AP har også vært en del av kommunestyret i gamle Oppegård kommune. Jeg lurer på om AP noen gang har foreslått en annen vedlikeholdsplan enn den som ble gjennomført i Oppegård kommune? Så vet Lager Nesje like godt som meg at det handler om prioriteringer å styre en kommune. Ap liker å skryte av at oppgradering av vann og avløp i den nordre delen av kommunen er deres fortjeneste, men alle prosjekter som er gjennomført eller igangsatt i denne perioden ble vedtatt i Oppegård kommune. Altså mens Høyre satt med styringen. AP har ikke selv kommet med egne forslag om oppgradering eller fornying her. Vi er glade for at Ap ikke reverserte dette, slik de gjorde med FRAM-prosjektet.

FRAM (OG TILBAKE): Det skulle bli et stort prestisjeprosjekt, men kom aldri lenger enn til tegnebrettet.

Fram

Det blir litt kjedelig i gjenta dette, men Fram hadde mest sannsynlig stått ferdig nå, med mulighet for inntekter på salg av tomter, en flunkende ny ungdomsskole, 4 hallflater og i gang med rehabilitering av Fløysbonn. Nå får vi en ny barneskole, ingen nye hallflater og færre inntektsmuligheter til andre virksomhetsbygg. Utgiftene til APs prosjekt med ny Sofiemyr skole, flikking på Sofiemyrhallen og Fløysbonn er ikke endelig oppsummert, men vi kan ikke se bort fra at sluttsummen vil overstige Fram-prosjektet. Høyre i Oppegård prioriterte Kolbotn skole først, deretter skulle Fram bygges og Fløysbonn rehabiliteres. I skoleplanen fra Oppegård lå det også utvidelse av Flåtestad og Greverud, her var til og med tegninger laget. Så er det ikke vanskelig å erkjenne at Sofiemyr kom i gang sent, men dette lå som nevnt i planene som AP satte strek over. Resultatet er et nedskalert prosjekt og forsinkelse sett i forhold til Fram.

Av vedlikehold har AP blant annet prioritert oppussing av begge rådhusbyggene, som jo har blitt fine, men det ville ikke vi ha prioritert. Kvalifiseringssenteret kunne blitt i lokalene, som jo er bra nok for Wang ungdomsskole. Vi ville heller ha fortsatt prioriteringen innen omsorgstjenesten, ikke lagt ned sykehjemsplasser slik AP har gjort.

– Det blir litt enkelt

I saken siteres Lager Nesje på følgende:

«Jeg hører Høyre-folk si at det var meningen at vi skulle gjøre sånn og sånn og Fram-prosjektet er et kroneksempel i den sammenhengen. De hadde altså 50 år på seg til å realisere de prosjektene de ønsket, men det skjedde ikke.»

Det har Pind lyst å svare på.

– Fram-prosjektet skulle delfinansieres med salg av Sofiemyr skole-tomten og Hellerasten, en mulighet som AP har tatt bort. Så blir det litt enkelt å si at Høyre har hatt 50 år på seg til å realisere prosjektene vi ønsket. Det er jo selvsagt ikke slik at man har holdt på med disse prosjektene i 50 år; hva er det Nesje egentlig mener her?

Oppegård kommune lå svært høyt på kommunebarometeret, som er en indikator på at kommunen driftes godt. Det samme måleparameteret bruker Nesje for å skryte av egen styring. Gjelder ikke det samme før 2019?, spør Høyre-lederen.

SVARER PÅ TILTALE: Cecilie Dahl Jørgensen Pind svarer på Oddbjørn Lager Nesjes utspill om evne til å styre.

Ingen hemmelighet

Hun får besvare én siste ting fra Lager Nesje og det er den direkte oppfordringen om å konkretisere hva de har tenkt å gjøre.

– Det er ingen hemmelighet at Høyre i større grad vil benytte seg av alle gode krefter blant annet for å møte utfordringene innen helsetjenester, også private og ideelle bidragsytere. Vi er mest opptatt av at tjenestene som leveres til våre innbyggere er gode, ikke hvem som leverer tjenesten. Det at Ap nå prøver å danne et inntrykk av, om at Høyre skal privatisere alle offentlige virksomheter, er på grensen til komisk og har ingen rot i virkeligheten. Velferdsstaten vår er bygd opp rundt et samarbeid mellom det offentlige og private og ideelle bidragsytere, der vi har en sterk offentlig sektor. AP vil nå strupe privat næringsliv som driver med tjenester det offentlige også leverer f.eks velferd og barnehager, ref avkommersialiseringsutvalget regjeringen ar nedsatt. Høyre vil fortsette å utvikle det gode samarbeidet som har vært mellom det offentlige og private/ideelle, ikke motsatt. Man kunne kanskje tenkt seg at en privat bedrift kunne drifte en kafe på et av sykehjemmene våre, eller at hjemmetjenesten fortsatt kan benytte private selskap. Vi er opptatt av at innbyggerne våre kan ha valgmuligheter, ikke at kommunen skal bestemme alt. Høyre vil tilstrebe valgfrihet og at man kan være sjef i eget liv med kommunen som en samarbeidspartner. Med Aps politikk forsvinner valgfriheten litt etter litt.

Powered by Labrador CMS