TOMMEL OPP: Lokalaviser over det ganske land er viden kjent for å be intervjuobjektene vise tommel opp når noe positivt skal illustreres. Oppegård Avis har ikke vært involvert i denne fotoseansen, men vi utelukker ikke at vi kunne løst det på nøyaktig samme måte.

Blå vind i seilene

Ny meningsmåling viser rent flertall for Høyre og FrP i Nordre Follo.

Publisert Sist oppdatert

Det er fortsatt lenge til valget, men i skrivende stund hadde Høyre og Fremskrittspartiet fått rent flertall i Nordre Follo.

Det viser en ny meningsmåling gjennomført i regi av Sentio Research Norge AS i perioden 11. til 17. januar.

Om det hadde vært valg i dag ville Høyre fått 41,3 prosent, en oppgang på hele 11prosent fra forrige kommunevalg. FrP fikk på sin side 9,3 prosent på målingen, en oppgang på 1,0 prosent fra forrige kommunevalg.

Til sammen gir det 50,6 prosent og rent flertall for Høyre og FrP.

11. september

Dette er første meningsmåling som er gjennomført i Nordre Follo på en god stund og i forkant av årets kommunevalg 11. september.

I målingen faller Arbeiderpartiet med 8,6 prosent og ligger nå på 14,8 prosent. Senterpartiet faller 4,6 prosent og ligger nå på 2,5 prosent.

Høyre og FrP har tradisjon for å samarbeide med Pensjonistpartiet i Nordre Follo som fikk 2,4 prosent på målingen. Det er tilbake 1,3 prosent fra valgresultatet.

KrF får 3,1 prosent (+0,1), Rødt 3,1 prosent (+0,1), SV 7,6 prosent (+2,2), Venstre 7,4 prosent (+1,3). MDG som i dag har varaordfører i Nordre Follo får 6,8% (-3,4).

– Ønsker en ny kurs

– Det er tydelig at også velgere i Nordre Follo Kommune ønsker en ny politisk kurs. Videre er dette historisk gode tall for oss i Høyre. Det er morsomt å se at den tendensen vi har sett i en rekke meningsmålinger på landsbasis, nå slår ut for fullt her i Nordre Follo, sier Høyres ordførerkandidat Cecilie Dahl-Jørgensen Pind.

Også FrP-Tønnes vil være med på «festen».

– Vi er også glade for at denne målingen viser fremgang for Fremskrittspartiet i Nordre Follo. Vårt mål er å jobbe godt og markere oss på de viktige sakene for våre 62.000 innbyggere, sier Tønnes Steenersen gruppeleder og toppkandidat for Nordre Follo FrP.

Ifølge Pind og Steenersen er det ikke snakk om å ta noe seier på forskudd.

– Målingen gir oss masse motivasjon og god inspirasjon nå tidlig i valgkampåret, men vi vet det er bare hardt arbeid som gir resultater. Så vi tar ingen sier på forskudd, sier Pind og Steenersen.

NB: Sentio har gjennomført 500 intervjuer på telefon i perioden 11. til 17. januar. Undersøkelsen er gjort på oppdrag av Høyre og FrP.

Powered by Labrador CMS