Frisørene gjenåpnet etter korona-stenging

STUSSET: Mona Egén Mobæk var glad for å være tilbake i frisørstolen hos Cecilie Hegg.

– I dag er jeg sikker på mannen min ser at jeg har vært hos frisøren

Mona fra Tårnåsen var blant de første kundene da Unicut på Myrvoll åpnet dørene igjen.

Publisert

Etter mange år i Sønsterudveien, flyttet Cecilie Hegg og salongen hennes Unicut inn i splitter nye lokaler på Myrvoll i mars. Gleden skulle derimot bli kortvarig. Etter bare to dager i ny salong kom pålegget om å stenge. Koronakrisen var et faktum.

– Vi kom oss akkurat inn før stengevarselet kom. Det har vært veldig rart og mye stress. Vi hadde ekstra kostnade knyttet til flyttingen, og to husleier. Jeg klarte likevel å snu det om. Jeg lagde ny nettside for salongen. Resultatet er at vi denne uken lanserer ny nettbutikk.

Langt hår

Frisørene ble permittert som følge av koronakrisen. 17. mars skulle Mona Egén Mobæk fra Tårnåsen klippe seg hos Cecilie Hegg. Timeavtalen måtte selvsagt utsettes på grunn av korona-nedstengningen, men mandag formiddag var Mona blant de første som ble frisert hos Unicut.

– Jeg klipper meg vanligvis hver fjerde uke. Du kan bare tenke deg hvordan dette har vært. I dag er sikker på mannen min ser at jeg har vært hos frisøren. Det gjør han vanligvis ikke, sier Mona og ler.

– Jeg tror ikke jeg har sett deg med så langt hår noen gang før, sier Cecilie når hun starter timen med hårvask.

Stamkunde

Mona har vært stamkunde hos Cecilie Hegg de siste 11 årene.

– Jeg var heldig som fikk timen tildelt i dag. Det er fantastisk deilig å få stelle håret.

Med en underliggende lungesykdom har Mona Egén Mobæk overhodet ikke vært ute utenom en fast gåtur.

– Derfor var det litt ekstra luksus i dag. Jeg skulle få se andre mennesker og få klippet håret samtidig.

 Fulle timelister

Mona fikk spørsmål om hun turte å gå til frisøren.

– Nå forutsetter jeg at folk som går hit er friske, sier Mona.

Cecilie Hegg forteller at et par kunder i risikogruppen har avbestilt timene sine.

– Noen har også bedt om å få den første timen. Vi har også et eget adskilt rom for kunder som ønsker det, forteller Cecilie Hegg, som mandag gjenåpnet med fulle bestillingslister.

– Jeg har stort sett fullt to uker frem i tid. Nå har jeg ikke noe ledig før 20. mai. De andre jentene på salongen har også ganske fulle lister, så vi er veldig glade for å være i gang igjen, sier Cecilie Hegg.

Desinfiserer

Frisøren sier det tar litt ekstra tid med den nye smittevernsveileideren. Blant annet blir alt utstyr desinfisert mellom hver kunde.

– Nå vasker vi over alle flater, og hver kunde får ny kappe, som også blir vasket. Jeg er blitt litt forsinket allerede i dag, men dette skal vi få til, sier Cecilie Hegg.

Powered by Labrador CMS