DOBBEL JUBEL: I helgens regionmesterskap sikret Charlotte Anderssen (t.v.) seg en første- og en andreplass. Her sammen med double-partner Madelene Hammer Haugteigen.

Fortsetter fremgangen

Tennis-talentet Charlotte Anderssen (10) drømmer stort. I helgen vant hun to nye pokaler.

Publisert Sist oppdatert

Vi har skrevet flere saker om det uvanlig store tennis-talentet Charlotte Anderssen fra Kolbotn, som var skummelt god allerede som 6-åring.

Da lot hun blant andre den daværende Oppegård Avis-redaktøren unngjelde på banen.

TIDLIG KRØKET: Charlotte startet tidlig og har elsket å spille tennis hele veien.

Som i alle andre idretter har også tennisen være nede for telling under korona-pandemien, men nå begynner ting å røre på seg igjen.

Og i helgens regionmesterskap, og med motstand fra de beste 10 og 11-åringene fra Oslo, Follo og Østfold, sikret hun seg et gull og et sølv.

I singleklassen ble det et knepent finaletap med set-sifrene 4-6, 6-2, 8-10 mot en jente fra Bygdøy tennisklubb. I doubleklassen ble det derimot seier for Charlotte og partner Madelene Hammer Haugteigen.

– Det var litt av en helg med fem kamper både lørdag og søndag, begynner pappa og trener Andreas Anderssen.

Spilt siden hun var to

Han har i høyeste grad «skylden» for at datteren har blitt et av landets største tennistalenter.

– Charlotte har spilt tennis siden hun var to år. Det startet med at vi kastet ball til hverandre og det var ingen tvil om at hun likte det. Etter hvert begynte vi å slå litt, og siden har det bare «ballet» på seg, sier han.

Selv om hun allerede er knallgod, er det langt fra bare tennis det går i. I tillegg til tennisen trener 10-åringen, som blir 11 i februar, alpint flere ganger i uken og i fjor høst begynte hun på fotball.

– Å være aktiv og å trene er det beste hun vet. Hun har det så morsomt med å spille og være med venner, så vi har ikke noe begrensning på det, sier pappa.

– Vil bli best

Også han synes det er gøy og har heller ingen planer om å trappe ned.

– Jeg blir med så lenge jeg kan og så lenge hun vil. Hun sier jo at hun skal bli best i verden og hun tror på det. Når vi har fått en utøver i verdenstoppen på guttesiden, så er det ingenting i veien for at vi ikke skal klare det på jentesiden også, sier Anderssen senior.

ANDREPLASS: I single-klassen ble Charlotte Anderssen nummer to etter et knepent tap i finalen.

Da må det trenes mye og smart. Pappa Andreas er krystallklar på at det ikke bare er å pøse på med tennis.

– I tiden som kommer nå skal vi egentlig trene mest for å forebygge skader. Det blir jo selvsagt litt tennis også, men det er minst like viktig å bygge opp en bra fysikk, for å tåle påkjenningen. Målet de neste par årene er derfor å danne et bra grunnlag, og det tror jeg vi gjør best ved å være allsidig. Charlotte må få gå og stå på ski, spille fotball og være aktiv, sier han.

Glad for ny hall

I likhet med datteren er heller ikke far redd for å si at de sikter høyt.

– Jeg tør å si at vi har store mål, og det er nok litt utypisk norsk. Men nå er Charlotte blitt såpass god at det egentlig er utfordrende å møte gode nok jenter i treningshverdagen, sier han.

Derfor er det kjekt å ha et godt treningsmiljø i både klubben og med spillere fra andre klubber. Doublepartner Madelene Hammer Haugteigen holder til i Son og det er allerede snakk om å trene litt mer fast mot andre gode jenter i Oslo.

Og så gleder både senior og junior Anderssen seg til den nye hallen står klar på Kolbotn.

– Det er kjempefint. Den nye hallen kommer til å få stor betydning for tennismiljøet i Oppegård, og kanskje spesielt for bredden, så det blir helt sikkert veldig bra, sier pappa Andreas.

Powered by Labrador CMS