KLARE FOR KOLBEN: På søndag 5. mars fylles Koben av unge kreative sjeler når UKM går av stabelen for 32. gang.

– Kom og bli imponert

Hele 63 ungdommer har meldt seg på Ung Kultur Møtes (UKM), som går av stabelen søndag 5. mars i Kolben. Leder Christian Lund er veldig fornøyd med nivået og er sikker på at publikum blir imponert.

Ung Kultur Møtes (UKM), som tidligere het Ungdommens Kulturmønstring, har en lang fartshistorie i Oppegård. Den 32. utgaven av UKM arrangeres søndag 5. mars i Kolben. Fristen for påmelding gikk ut onsdag 1. mars, og hele 63 deltakere er klare for å vise seg frem for jury og publikum.

– Det er mye musikk, men vi har én film og en del bilder og tegninger også. Også har vi en som driver med søm og syr kostymer, sier leder for UKM i Oppegård, Christian Lund.

PS. Saken fortsetter under bildet!

 

VELDIG FORNØYD: UKM-leder Christian Lund er fornøyd med å ha 63 deltakere med i årets UKM.

Les også: Se så mye gøy barna våre gjør når vi jobber!

 – Dette er ikke Idol

Det er ungdommer mellom 13 og 20 år som deltar i UKM, og vinneren av den lokale konkurransen, går videre til fylkesmøte, som avholdes i Lillestrøm kultursenter 21. til 23. april.

UKM-KLARE:Leder for UKM Christian Lund og jurymedlem Hanne Gundersveen fra kulturskolen er klare for søndagens UKM i Kolben.

Juryen består av to personer fra fylket og tre representanter fra Oppegård. Christoffer Dale Laabak, som driver ungdomskafeen "Hjørnet", Linn Hattvang leder for Flame og Hanne Gundersveen fra kulturskolen sitter i juryen fra Oppegård. 

– De skal ikke plukke ut det beste, dette er ikke The Voice eller Idol eller Norske Talenter. Det er jo for å kunne representere hva som skjer i Oppegård i fylkesamlingen, sier Lund. 

Alltid plass til flere

Lund er veldig fornøyd med deltakelsen, men presiserer at det alltid er plass til flere. 

– Vi kunne godt hatt 20-30 til, men det viktigst er at man lager en hyggelig seanse der ungdom får vise frem det de driver med.

Han legger til at listen ligger høyt for ungdommen for å melde seg på.

– Vi ser jo at listen for deltakelse og det å tørre å melde seg på noe ligger høyt, dessverre. Vi skulle gjerne hatt flere, men den framsyningen vi har på søndag, med et par timer med underholdning, det er akkurat passe egentlig, sier en positiv Lund.

Les også: – Jeg er superklar for Kolbotn!

Og det er ikke bare på scenen ungdommen får være med.

– Det er alltid mange unge som er med i arrangementet, og det er veldig spennende, enten det er bak eller på scenen, eller som konferansier. Det er veldig morsomt. Ikke minst lærer de hva vil det si å arrangere noe, hvor mye arbeid som ligger bak det man ser. En to-timers forestilling kan man i hvert fall gange med ti i forhold til arbeid som ligger bak, sier Lund.

FRA I FJOR: Slik så det ut på scenen under UKM i 2016.

– Kom å se hva ungdom driver med 

Han gleder seg til det braker løs i Kolben på søndag og håper mange tar turen til Kolben.

– Jobben vår er å lage en god arena der de kan få vist seg frem, og vi har et fantastisk kulturhus som setter alle kluter til for å få et bra arrangement, sier Lund og oppfordrer til oppmøte.

– Kom å se hva ungdom driver med. I fjor og årene før har det vært veldig høyt nivå, det er bare å komme å bli imponert, sier Lund.

PS! Møt opp i Kolben søndag klokken 15.00. Arrangementet er gratis!

Powered by Labrador CMS