Forsøpling i Oppegård

FORSØPLING: – Utrolig hva folk gjør for å spare 70 kroner, sier Frank Ruud. Foto: Privat

Oppgitt over dumping av søppel

Frank Ruud blir irritert når han ser at folk kaster søppel på steder som ikke er ment for dette.

Publisert

– Jeg blir litt irritert når jeg ser at folk tar seg til rette og kaster søppel ulovlig på offentlige steder til tross for den umiddelbare nærheten til miljøstasjonen, sier Frank Ruud (62) fra Myrvoll.

Torsdag 3. januar ble 62-åringen vitne til forsøpling ved tøyinnsamlingscontaineren som står nordvest for dagligvarebutikken Coop Extra Sofiemyr.

IRRITERT OVER SØPPELSYNDERNE: Frank Ruud fra Myrvoll. Foto: Privat

– Ille og veldig trist

– Det er ille og veldig trist at folk kaster søppel på ulovlige steder når miljøstasjonen ligger like bak butikken. Jeg vet at dette søppelet blir tatt opp etter hvert, men dette er unødvendig og betyr ekstrautgifter for skattebetalerne, sier Ruud.

Han har også observert mye forsøpling på Greverud, ved glasscontainerne, og sier det har blitt normalt å se dumping av søppel på ulovlige steder, men også overfylte containere og søppel flytende rundt.

– Jeg er litt usikker om videoovervåking ville ha hjulpet med å løse dette. Det bør kanskje settes opp et skilt om bøtelegging for å skremme søppelsynderne, sier Ruud.

– Burde ha vært gratis som i Oslo

Jon Digene (45) fra Sofiemyr mener også at videoovervåking ikke vil løse problemet med forsøpling på ulovlige steder.

– Da vil søppelet bli dumpet et annet sted, og da kanskje på et sted hvor det vil bli liggende og se stygt ut til "evig tid", sier 45-åringen.

Personlig synes han også at levering av sortert avfall burde ha vært gratis, som for eksempel i Oslo.

Dobbelt så høy renovasjonsgebyr i Oslo

– Det stemmer at innbyggerne i Oslo leverer sortert avfall gratis mens tjenesten er mot betaling i Oppegård, men i Oslo betaler de dobbelt så høy renovasjonsgebyr enn det vi betaler i Oppegård, forklarer kommunikasjonssjef Pia Kathrine Løseth i Follo Ren. 

Hun påpeker at i Oppegård må innbyggerne betale 70 kroner for å levere små mengder avfall med bil til Follo Rens gjenvinningsstasjon på Sofiemyr.

– Juletrær, gavepapir, papp, kartong og vanlig papir er alltid gratis å levere hos oss. I år har vi også delt ut 6250 røde julesekker for gavepapir til alle husstander i kommunen med egen beholder. I tillegg har styrene i borettslag og sameier med fellesløsninger hatt mulighet til å hente røde julesekker på gjenvinningsstasjonen eller her hos oss i administrasjonen på Vinterbro, sier Løseth.

Politianmelder forsøpling

Løseth sier Follo Ren politianmelder forsøpling på returpunktene hvis de vet hvem som står bak dette.

– Forsøpling ved returpunktene er dessverre et kjent problem for oss, særlig rundt juletidene. Vi rydder opp så fort vi kan, men kan ikke være over alt til enhver tid, sier kommunikasjonssjefen i Follo Ren.

Hun sier at Follo Ren ikke har gått for videoovervåking som tiltak ennå.

– Det har både med personvern og praktiske ting å gjøre. Kameraovervåking er et krevende tiltak. Kameraene er dyrt å drifte og de blir fort ødelagt, sier Løseth.

Les også: Her kan du bli kvitt juletreet

 

Powered by Labrador CMS