BILLIG OG BRA: Posene selges til en rimelig sum og får nytt liv hjemme hos kundene, i stedet for å havne i søpla.
BILLIG OG BRA: Posene selges til en rimelig sum og får nytt liv hjemme hos kundene, i stedet for å havne i søpla.

Har reddet 150 000 poser med mat

Gjennom et samarbeid med Too Good To Go har Coop Øst og kundene reddet over 150 000 poser mat fra å gå i søpla.

Publisert Sist oppdatert

Reduksjon av matsvinn er et enkelt og effektivt miljøtiltak. Skal vi dømme etter de siste tallene Coop Øst har foret oss med, er vi faktisk ganske flinke her i gamle Oppegård.

– Det har raskt blitt et veldig populært tilbud blant kundene våre. Det føles godt å vite at varene blir solgt (og spist?) i stedet for å gå i søpla. Våre kunder, som også er våre medeiere, er opptatt av bærekraft og blir stadig mer bevisst på å kaste mindre mat, sier Assisterende driftsdirektør Elin Jonsson i Coop Øst, som altså holder til på Kolbotn Torg.

Forundringsposer

Maten som reddes er mat som er til overs ved butikkens stengetid. Maten pakkes i forundringsposer og tilgjengeliggjøres i Too Good To Go-appen, slik at det kan kjøpes til rundt én tredjedel av fullpris. Hva som havner oppi posene, varierer.

– Kundene setter pris på at de kan få hele spekteret innen dagligvarer. En pose kan inneholde bakevarer, frukt og grønt, fisk og kjøtt, tørrvarer, pålegg og meieriprodukter som vi ikke får solgt til full pris på grunn av holdbarhet, skjønnhetsfeil eller lignende, sier Elin.

Halv million

Hele 800 Coop-butikker i Norge har en profil i Too Good To Go-appen for å selge unna varer som står i fare for å bli kastet. Det betyr at Coop er blant aktørene som er mest synlige og redder mest mat i Too Good To Go-appen. Totalt har Coop reddet over 500 000 poser med mat.

– Sammen med app-brukerne våre gjør Coop-butikkene en stor innsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Miljøgevinsten av de 500 000 posene med overskuddsmat som hittil har blitt reddet tilsvarer 1250 tonn CO2-ekvivalenter. Coop har med dette spart verden for utslippene av å fly 246 ganger rundt jorda, sier Annika Asté, markedssjef i Too Good To Go.

Tallenes tale

Det er, ikke overraskende Coop Mega på Kolbotn Torg som har det høyeste antallet, men også andre Coop-butikker i distrikter er godt i gang med å redde overskuddsmat. Så langt i år er det reddet følgende antall poser (per 31. mai):

Nordre Follo kommune:

Coop Mega Kolbotn - 507

Extra Sofiemyr - 354

Extra Hellerasten - 212

Extra Solberg Øst (Åpnet mars 2022) - 125

Ås Kommune:

Obs Vinterbro - 478

Extra Nesset - 228

Extra Ås Idrettsveien - 192

Powered by Labrador CMS