TROR IKKE PÅ SPARING: – Nei. Jeg bryr meg ikke om det særlig og har ikke kapasitet til det heller. Jeg pleier å handle på Meny, som jeg mener er billigst og har best utvalg i Oppegård kommune, sier Laila Brox (83) fra Kolbotn.

Dette mener butikk-kundene om priskrigen

Vi har spurt folk på gaten om deres handlemønster, og hva de tenker rundt matbutikkenes priskrig for tiden.

Etter lanseringen av Rema 1000 sin Æ-app, har det blitt varslet priskrig hos lokale butikker. Men hvordan forholder folk flest seg til den varslede priskrigen og dagligvarekjedenes krig om kundene og kamp om å være rimeligst?

PS! Saken fortsetter under bildet. Bla deg rundt i svarene vi fikk fra dagligvarekundene vi traff på senteret forleden dag, og bla deg videre nedover i saken for å sjekke hva folket mener om den pågående priskrigen!

– Bryr meg ikke særlig

FORNØYD: Erlend Herbjørnrød, kjøpmannn på Rema 1000 Sofiemyr, merker oppgang etter priskrigen.

Vi har vært en tur på gaten for å sjekke hva folket mener om den pågående krigen i de lokale matbutikkene. En av dem vi traff, var Laila Brox (83) fra Kolbotn. 

HANDLER I VEI: Laila Brox (83) fra Kolbotn.

– Nei. Jeg bryr meg ikke om det særlig og har ikke kapasitet til det heller. Jeg pleier å handle på Meny, som jeg mener er billigst og har best utvalg i Oppegård kommune, sier hun. 

Les også: Rema 1000-kjøpenn Erlend Herbjørnrød tror priskrigen fortsetter.

Ikke lastet ned æppen til Rema

Are Forbord (45) fra Kolbotn holder seg unna apper og æpper. 

MATVAREKUNDE: Are Forbord (45) fra Kolbotn:.

På spørsmål om hvorvidt han har tjent noe på priskrigen i matvarebutikkene, svarer han slik: 

– Det kan antakeligvis hende, men ubevisst. Jeg pleier å handle på Coop Mega eller Rema 1000 av praktiske grunner, og jeg har aldri brukt appen «Æ».

Les også: Matvarekundene i Oppegård (og butikkeierne) elsker langåpne butikker!

Melder om økning

Selv om mange kunder kanskje ikke har lastet ned Æ-appen til Rema 1000, merker imidlertid kjøpmann Erlend Herbjørnrød på Sofiemyr en økning etter lanseringen. 

Les også: Kolbotn Klær går så det suser! Satser videre i 2017!

– Vi har hatt en kundevekst på 6,6 prosent. Omsetningen er lik som året før, og vi solgte mat for 11,5 millioner i januar. Det er noen handlevogner det, sier Herbjørnrød.

GLAD I MEGA: Liv-Berit Amundsveen (51) fra Trollåsen.

– Vi hadde sikkert hatt mere vekst hadde det ikke vært skrevet så mye rart hele tiden.Tilbakemeldingene til oss er veldig gode. De aller færreste kjenner seg igjen i det som blir skrevet, sier Herbjørnrød.

Handler på nærmeste sted

Liv-Berit Amundsveen (51) fra Trollåsen tror heller ikke at inntjeningen har vært så stor. 

– Nei. Jeg handler som oftest på Coop Mega og Kiwi fordi de ligger nærmest. Jeg har brukt appen «Æ» et par ganger, men tror ikke jeg har tjent noe særlig på det. sier hun.

Les også: Håper på mange vrinskende, glade hunder i ny hestebutikk på Sofiemyr. 

Nettopp Kiwi melder om en god tid etter at Rema 1000 begynte å rasle med sablene. 

Kommunikasjonssjef i Kiwi Kristine Arvin, sier de er fornøyde med oppstarten av året.

UNG KUNDE: Ola Blesterud (15), fra Kolbotn.

– I Kiwi kjører vi vårt løp, og fortsetter å satse på frukt, grønt og lave priser. Vi var vekstvinner i Norge i både 2015 og 2016, og er svært fornøyde med starten på 2017. Vi satte ny markedsandel på månedsnivå i januar, med 20,9 prosent andel, sier Arvin

Les også: Meny på Greverud er i sterk vekst

Tror ikke på merfyllt lommebok 

Ola Blesterud (15) fra Kolbotn er enig. 

– Nei. Jeg handler på Coop Mega eller Kiwi fordi de ligger nærmest. Jeg har ikke lastet ned appen «Æ» og handler aldri på Rema 1000, sier han. 

REISER UT AV KOMMUNEN: Regina Gravdal (24) fra Kolbotn.

Les også: Han driver regionens største Rema-butikk

Til slutt har vi spurt Regina Gravdal (24) fra Kolbotn. Heller ikke hun tror på de store inntjeningene ved handlingen av det daglige brør for tiden, priskrig eller ikke.

– Nei. Jeg storhandler på Coop Obs på Vinterbro og er ikke så særlig opptatt av de andre butikkene. Coop Obs har størst utvalg av matvarer og helt greie priser, sier hun. 

Tar det med ro

Mens lavpriskjedene kriger, satser andre på helt andre virkemidler for å få kundene til å komme, og komme tilbake. 

Øyvind Øvsthus, kjøpmann på Meny Greverud, er en av dem.

Les også: Satser videre både på treklokker og design av klær

Han mener det først og fremst er lavpriskjedene som kriger.

– Det har blitt en prosentkrig mellom Kiwi og Rema, vi differansierer oss ved å ha et stort utvalg. Vi ligger ganske likt som i fjor, sier Øvsthus.

PS! Hvilken butikk pleier du å handle i? Har du spart noe på priskrigen som butikkene varsler for tiden? Send oss gjerne et debattinnlegg om priskrigen og matvarebutikkene, eller skriv i kommentarfeltet under!

Powered by Labrador CMS