STIKKER AV: I stedet for å få et stikk, har noen innbyggere stukket av i sommer.

Har sendt vaksine-SMS

Er det riktig at noen innbyggere «har stukket av» i stedet for å bli stukket i sommer? Vi har spurt kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis har de siste dagene blitt kontaktet av flere lesere som «sier de har hørt» at vaksinedoser går til spille, fordi enkelte innbyggere stikker av på ferie, i stedet for å bli stukket.

Det stemmer til dels, men ifølge Hanne Marie Ekroll, fungerende ansvarlig for vaksinering i Nordre Follo, er det heldigvis liten risiko for at vaksinedoser går til spille.

– Vi har i dag gått gjennom restdosene og ser at vi har noe til overs, fordi det er flere som skulle fått dose 1 vi ikke har fått tak i. Vi har derfor sendt en sms til noen som allerede har fått første dose, med mulighet til å få dose 2 tidligere enn oppsatt. Dette er for å bruke opp restdoser og det er snakk om et lite antall.

I samme moment spurte vi kommunen om det vil være mulig å registrere seg for en slags drop in-løsning eller sette seg på en liste.

– Det tilbys ikke drop in-vaksinering for dose 2, eller planer om å gi vaksine tidligere enn det man er satt opp til, akkurat nå, forteller Ekroll.

Vaksinestopp

Hun kan også fortelle at det i neste uke ikke vil foretas vaksinering i Nordre Follo kommune, på grunn av «logistikk/ levering». Det er dermed ikke satt opp noen timer da.

– Vi starter med dose 2 i uke 31 og 32. De som lurer på om vaksinedose 2 kan tas før opprinnelig oppsatt time, må eventuelt ringe oss da. Det samme gjelder de som ikke har hatt mulighet til å ta dose 1. De vil også få tilbud om å ta denne i løpet av de første ukene i august, sier Ekroll.

Powered by Labrador CMS