TOMT: Dette bildet ble tatt da VIC skulle åpne i 2017. Nå stenger butikken på grunn av korona-pandemien.
TOMT: Dette bildet ble tatt da VIC skulle åpne i 2017. Nå stenger butikken på grunn av korona-pandemien.

Stenger tre klesbutikker på Kolbotn torg

Butikkkjeden Voice stenger sine butikker fra og med lørdag,  det inkluderer VIC, Boys of Europe og Match på Kolbotn torg.

Publisert

Førstkommende lørdag, 21. mars, vil alle butikkene i Voice-kjeden stenge. Det innebærer stenging av omtrent 200 butikker, inkludert VIC, Boys of Europe og Match på Kolbotn torg, kunne E24 melde på sine sider torsdag 18. mars. 

Administrerende direktør i Voice, Johnny Ottesen sier til Oppegård Avis at situasjonen er dramatisk. 

– Jeg kan ikke kommentere Kolbotn torg spesielt, men det er en veldig dramatisk situasjon vi har. Den påvirker oss direkte, med ansatte i karantene som ikke kan gå på jobb, sykemeldte som gjør at vi sliter med å bemanne butikkene, og svært få kunder i butikkene på grunn av tiltakene til myndighetene, sier Ottesen. 

Oppimot 1300 permitterte

DRAMATISK: Administrerende direktør i Voice har måttet permittere oppimot 1300 ansatte.
DRAMATISK: Administrerende direktør i Voice har måttet permittere oppimot 1300 ansatte.

Så langt har Voice sendt ut permitteringsvarsel til mellom 1200 og 1300 ansatte.

 – Vi er nødt til å stenge butikkene fra og med lørdag, det viktigste nå er at vi får kontroll på smittespredning.

Foreløpig vet ikke Ottesen hvor lenge butikkene vil være stengt og ansatte permittert, og sier det er en midlertidig stenging, og ingen butikker er foreløpig nedlagt.  

– Det er fryktelig mange usikkerhetsmomenter. Vi vet ikke hvor lenge situasjonen vil på pågå, men målsettingen er å komme tilbake til normal drift, med butikkene, ansatte og samarbeidspartnere, sier han. 

Må dere fortsatt betale husleie på Kolbotn torg nå som butikkene stenges? 

– Det jeg kan si generelt er at om vi skal komme oss gjennom dette må det en dugnad til. Vi er i dialog med utleier,  og det er en tung og vanskelig diskusjon med to parter som begge har problemer. Det er en krevende diskusjon hvor vi prøver å finne løsninger begge parter kan leve med, sier Ottesen. 

Saken fortsetter under bildet.

STENGER: Match, VIC og Boys of Europe eies av Voice, og må midlertidig stenge butikkene sine.
STENGER: Match, VIC og Boys of Europe eies av Voice, og må midlertidig stenge butikkene sine.

Vurderer fortløpende

Pressekontakt i Citycon, Daniel Sellevoll, sier de tar dialoger med de ulike butikkene én og én. 

– Vi har satt ned en gruppe i selskapene som nå vurdere henvendelser om økonomi fortløpende. Vi vurderer case for case. Gruppen tar for seg hver enkelt sak fortløpende og er allerede i gang. Jeg kan ikke kommentere hva vi kommer frem til, men det er et overordnet mål å begrense det den situasjonen vi er i nå fører til, sier Sellevoll.

Han har forståelse for at noen butikker ser seg nødt til å stenge.

– Vi har forståelse for den situasjonen butikkene er i. Vi er alle rammet av dette, både kunder, leietakere og oss. Vi har forståelse for at noen butikker er nødt til å stenge. Det er ingenting annet vi ønsker enn å komme tilbake i normal drift igjen, med alle samarbeidspartnerne våre og butikkene våre, sier Sellevoll.

Powered by Labrador CMS