STILLE: Det blir ikke mye aktivitet fremover på Østre Greverud.
STILLE: Det blir ikke mye aktivitet fremover på Østre Greverud.

Stanser all aktivitet

Oppegård og Kolbotn Idrettslag har bestemt at treninger og konkurranser innstilles inntil videre på grunn av faren for koronasmitte.

Publisert

Oppegård Idrettslag har sett seg nødt til å avlyse treninger og konkurranser i en periode fremover, grunnet smittefare i forbindelse med koronaviruset. 

– jeg tenkte i utgangspunktet at vi kunne holde trenger hvis vi vasket hender og holdt avstand til hverandre, men så begynte det å hagle inn med avlysninger fra forbundene, og foreldre begynte også å ringe, sier daglig leder i Oppegård Il, Hege Frøyna. 

Kolbotn IL innstilt alle aktiviteter og utsatt årsmøtet sitt. Langhus, Ski og Nordstrand har også innstilt sine aktiviteter og avlyst treninger og konkurranser.  

I utgangspunktet stanser Oppegård IL aktivetet frem til mandag 16. mars, men Frøyna utelukker ikke at det vil bli en lengre periode.

– Nå tar vi vårt kollektive ansvar og stopper inntil videre. I første omgang til over helgen, så tar vi ny status på mandag. Vi er i kontakt med kommunelegen, og det er vel ikke mye som tyder på at det blir bedre til mandag, så vi får vel ta en to-tre uker stans, sier Frøyna. 

STATUS: Hege Frøyna holder kontakt med kommuneoverlegen og idrettsforbundet. Foreløpig er all aktivitet avlyst frem til mandag 16.mars.
STATUS: Hege Frøyna holder kontakt med kommuneoverlegen og idrettsforbundet. Foreløpig er all aktivitet avlyst frem til mandag 16.mars.

Hun sier de får tenke kreativt i perioden fremover. 

– Alle kan jo ikke sette seg ned i sofaen. Vi får oppfordre alle til å løpe i skogen én og én, sier hun. 

Krysser fingrene

Den økonomiske belastningen er foreløpig ingen krise for idrettslaget, men dersom de må stase aktivitet etter skoletid, som er et tilbud istedenfor SFO, vil de heller ikke kunne fakturere for denne tjenesten. 

– Vi gjennomfører aktivitet etter skoletid i dag med tur i skogen, hvor de ikke har så mye kroppskontakt. Samtidig, hvis vi skal gjøre ting som ikke har kroppskontakt blir det som å sitte på skolen. Vi tar en status på dette, og følger SFO.

Utenom dette har ikke idrettslaget noen planlagte arrangementer før Oppegårdmila 6 juni. 

– Vi får krysse fingrene for at faren er over da, sier Frøyna. 

Idrettslaget er i kontakt med idrettsforbundet og kommunelegen, og tar løpende vurderinger etter hvert.