GODE TALL: Nå har 87 prosent av alle over 18 år fått sitt første stikk.

Nå har 87% fått første dose

Tallet for antallet innbyggere i Nordre Follo som har fått corona-vaksine fortsetter å stige. Nå har hele 87 prosent av befolkningen over 18 år fått sitt første stikk.

Publisert Sist oppdatert

I dag mottok vi kommunens ferske risikorapport. Det er betryggende tall:

Smittesituasjonen er fremdeles rolig i Nordre Follo. Den siste tidens meldte smittetilfeller er i all hovedsak relatert til en pågående smitteklynge i ett ungdomskull. Dette utbruddet er nå i ferd med å klinge av, og 14 dagers-insidensen er fallende.

87 prosent

Det er oppdaget ett nytt tilfelle av Delta-varianten av koronaviruset i Nordre Follo, til sammen er det fem meldte tilfeller av Delta-varianten i kommunen. Laboratoriet ved Ahus sekvenserer nå kun positive prøver hvor det eksplisitt er bedt om helgenomsekvensering.

Totalt er det utført 1103 tester i Nordre Follo den siste uken, hvor 0,7 prosent var positive. 73,3% av de smittede er i aldersgruppen 15-24 år, da hovedsakelig personer født i 2003. Se kakediagrammet for illustrasjon.

Av totalt 46 000 innbyggere over 18 år har har 39 786 fått sin første vaksinedose. Det tilsvarer hele 87 prosent av innbyggerne. Det er også 16 484 som har fått dose to, noe som tilsvarer 36 prosent av den myndige delen av befolkningen.

FULLVAKSINERTE: 36 prosent av alle over 18 år i Nordre Follo er nå fullvaksinerte.

NB: Ny risikovurdering gjøres av kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold onsdag 21. juli

Powered by Labrador CMS