GULL VERDT: For danser Frida Elise Torp (15) er behandlingen hun får av osteopat Dorota Krzemien.– Hadde det ikke vært for Impuls Helse og Dorota, hadde jeg ikke vært den danseren jeg er i dag, sier Torp fornøyd.
GULL VERDT: For danser Frida Elise Torp (15) er behandlingen hun får av osteopat Dorota Krzemien.– Hadde det ikke vært for Impuls Helse og Dorota, hadde jeg ikke vært den danseren jeg er i dag, sier Torp fornøyd.

– Det var kjedelig å være usikker på hva man kunne gjøre

Danser Frida Elise Torp (15) er en av mange som har savnet behandlingstilbudene fra blant annet fysioterapeuter og osteopater. Nå er de endelig i gang igjen.

Publisert

Espen Holm-Engelstad driver Impuls Helse på Kolbotn, og åpnet i februar en ny avdeling i Ski. Til sammen er det syv ansatte, fordelt på naprapater, osteopater, fysioterapeuter og en personlig trener. Da regjeringen stengte ned behandlingstilbud, som blant annet fysioterapi, 16. mars, på grunn av covid-19, ble det umiddelbart slutt på behandlinger hos Impuls Helse. 

– Det gikk veldig brått fra en dag til en annen. Det var utrolig kjedelig for alle kundene våre. Vi måtte ringe rundt og si at nå må vi stenge, og vet ikke når vi kan åpne. Det som var vanskelig var at man var midt i et behandlingsopplegg, og da visste vi ikke helt hvordan vi skulle angrip det med tanke på oppfølging, når vi ikke visste når vi kunne se dem igjen, sier Holm-Engelstad.

Bedre treningshverdag

ÅPEN IGJEN: Eier av Impuls Helse, Espen Holm-Engelstad, er glad for å kunne ønske pasienter velkommen igjen.
ÅPEN IGJEN: Eier av Impuls Helse, Espen Holm-Engelstad, er glad for å kunne ønske pasienter velkommen igjen.

Nå er de derimot i gang igjen, og for danser Frida Elise Torp, var det fantastisk å få komme tilbake til osteopat Dorota Krzemien.

– Hun fikk ikke den behandlingen hun trengte for at kroppen skulle fungere optimalt. Som aktiv danser er det godt å ha klare retningslinjer på hva kroppen tåler, sier Krezemien.

– Det var kjedelig å være usikker på hva man kunne gjøre og ikke gjøre når man ikke hadde mulighet til å få en fysisk bekreftelse gjennom en god og grundig undersøkelse og behandling. Jeg er veldig fornøyd med at de har åpnet.  Det gjorde treningshverdagen min mye bedre, sier Torp. 

Helt trygt

Holm er glad for å ha åpnet igjen, og tror også kundene setter stor pris på å ha tilbudet tilbake. Han bedyrer at rutinene er gode, og at behandlingstilbudene er fullverdige. 

– Det var veldig behagelig og fint å kunne åpne igjen. Nå jobber vi blandet med å være terapeuter og vaskehjelp. Alt som tas på vaskes hele tiden, vi har nye rutiner for oppmøte til timer; at folk skal komme presis og helst vente utenfor. Vi har rutiner på hvor mange  som kan være i opptreningssalen vår, og vi har vår egen bransjestandard for smittevern, og den er ivaretatt, forsikrer Holm-Engelstad.

I tillegg til den ordinære behandlingen, tilbyr de nå også videokonsultasjon. 

– Det er noe jeg har tenkt på i flere år, for mange skader kan det være veldig nyttig, men som jeg har først har prøvd nå. For en del plager er det å få en god undersøkelse, en god prat og gode tiltak og øvelser det viktigste, og alt det får man gjort over video også, sier Holm-Engelstad.

Han vil likevel være sikker på at folk vet at det er helt trygt å komme til dem i person.

– Det skal være trygt å komme til behandling, og vi har gjort alt det som er nødvendig med tanke på smittevern. Det er heller ingen halvveis behandling, vi får gjort det vi skal, avslutter Holm-Engelstad.