35 LEILIGHETER: Omsorgsboligene, som holder til i Harriet Backers vei 32 på Oppegård, ligger i nabobygget til Greverud sykehjem og har 35 leiligheter, fordelt på fem etasjer. Foto: Oppegård Avis
35 LEILIGHETER: Omsorgsboligene, som holder til i Harriet Backers vei 32 på Oppegård, ligger i nabobygget til Greverud sykehjem og har 35 leiligheter, fordelt på fem etasjer. Foto: Oppegård Avis

Nytt smittetilfelle knyttet til hjemmesykepleien – 14 personer satt i karantene

I dag har kommunen rapportert om enda et nytt smittetilfelle hos en person tilknyttet hjemmesykepleien. Den smittede har også en relasjon som nærkontakt til det tidligere smittetilfellet på Greverud omsorgsboliger.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke rapporterte kommunen om to første smittetilfeller hos ansatte tilknyttet hjemmesykepleie i tidligere Oppegård kommune.

Først ble det påvist smitte hos én ansatt i hjemmesykepleien i tidligere Oppegård kommune onsdag 30. september. Ti personer ble satt i karantene som følge av dette.

Lørdag 3. oktober ble det meldt om enda et nytt smittetilfelle hos en ansatt tilknyttet hjemmesykepleien i tidligere Oppegård kommune og Greverud omsorgsboliger. Totalt ble 13 ansatte og pasienter satt i karantene som følge av dette. Det ble presisert at dette smittetilfellet ikke hadde tilknytning til smittetilfellet fra onsdag 30. september.

Greverud omsorgsboliger, som holder til i Harriet Backers vei 32 på Oppegård, ligger i nabobygget til Greverud sykehjem og har 35 leiligheter, fordelt på fem etasjer.

Tredje smittetilfelle på kort tid

Mandag ettermiddag meldte kommunen om en tredje person i hjemmesykepleien i tidligere Oppegård som hadde blitt smittet.

Kommunen opplyser at den smittede enten er bruker eller ansatt i hjemmesykepleien i den nordre delen av kommunen (red. anm.: tidligere Oppegård kommune).

Kommunen understreker at det siste smittetilfellet ikke har tilknytning til Greverud omsorgsboliger, men at den smittede er relatert som nærkontakt til det tidligere smittetilfellet ved Greverud omsorgsboliger, som ble meldt inn 3. oktober.

På grunn av personvernet vil kommunen ikke konkretisere noe mer rundt dette.

14 personer satt i karantene

Smitteoppsporingen pågikk frem til tirsdag formiddag.

Klokken 11.30 tirsdag 6. oktober rapporterte kommunen om at 14 personer tilknyttet hjemmesykepleien ble satt i karantene som følge av det siste smittetilfellet.

Kommunen opplyser også at fra 1. oktober har det blitt innført bruk av munnbind i hjemmesykepleien i Nordre Follo kommune.

Per i dag har kommunen innrapportert 150 smittetilfeller og tre dødsfall siden covid-19-utbruddet startet i Nordre Follo 10. mars.

Powered by Labrador CMS