FORVENTET: Kommuneoverlegen definerer koronasmittet knyttet til Ingieråsen skole som et lokalt smitteutbrudd med kjent smittevei, og sier at de nye tilfellene var forventet.

Koronasmitten sprer seg ved Ingieråsen skole

Nå er 110 personer i karantene.

Publisert Sist oppdatert

Sist fredag ble det kjent at en person tilknyttet Ingieråsen skole hadde testet positivt på Covid-19. 37 personer tilknyttet 8. klasse ved skolen ble satt i karantene.

Lørdag ble en ny person konstatert smittet, og to andre personer ble kategorisert som relatert til utbruddet. Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold vurderte derfor smitten knyttet til Ingieråsen skole som et lokalt smitteutbrudd med foreløpig kjent smittevei. Lørdag var antallet i karantene knyttet til Ingieråsen oppe i 44 personer.

Les også: Koronasmitte ved Vassbonn barneskole

110 personer i karantene

Tidlig mandag ettermiddag melder Nordre Follo at ytterligere tre personer tilknyttet 8. trinn ved skolen er bekreftet koronasmittet.

– Cirka 110 personer er satt i karantene til sammen ved skolen. To personer har tidligere testet positivt ved skolen tilknyttet 8. trinn.

– Kommuneoverlegen definerer dette som et lokalt smitteutbrudd med kjent smittevei og sier at de nye tilfellene var forventet. To øvrige tilfeller av smitte i Nordre Follo er relatert til utbruddet, skriver kommunen.

Rødt nivå?

Mandag klokken 15:00 har Oslo kommune invitert til ny pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden. Før pressekonferansen spekuleres det i om Oslo vil gå over til rødt nivå i ungdomsskolen. Dette vil eventuelt medføre at elevene får færre kontakter, og at de deles opp i mindre kohorter. Et annet tiltak ved rødt nivå er å alternere mellom hjemmeskole og undervisning på skolen, slik at færre elever er til stede ved skolen.

Det skal i løpet av dagen vurderes om ungdomsskolene skal gå til rødt nivå, melder kommunen.

Mandag melder også Nordre Follo kommune om et nytt smittetilfelle ved Ski ungdomsskole.

– Det er meldt om et nytt smittetilfelle tilknyttet 9. trinn ved Ski ungdomsskole. 63 personer er satt i karantene. Det er tidligere meldt om to tilfeller av smitte ved skolen tilknyttet 8. trinn.Til sammen 120 personer er satt i karantene ved skolen som har 620 elever. Elever i karantene får digital undervisning, skriver Nordre Follo kommune på egne nettsider.

Powered by Labrador CMS