CAMILLA HILLE SOM FORBILDE: – Nå satser vi på å bli like flinke som Camilla Hille (tidligere landslagsspiller i ishockey), sier Hans Martin Enger med et smil. Her er han avbildet sammen med døtrene Ingvild (8) og Solveig (11). Foto: Yana Stubberudlien

Laget egen skøytebane i hagen

Muligheten til å spenne på seg skøytene i egen hage er nok en stor drøm for mange, men har du en hage og et par kreative hender, er det verken dyrt eller vanskelig å realisere denne drømmen.

Publisert Sist oppdatert

Hans Martin Enger (39) er kjent som varaordfører og gruppeleder for Nordre Follo MDG. 39-åringen har tre barn og bor med familien i Iduns vei på Sofiemyr.

I nabolaget er han godt kjent for mange kreative påfunn. For tre år siden laget han en imponerende hoppbakke i hagen. Året etter imponerte han mange med en storslått hagefestival.

Like før mildværet kom i januar i år hadde familien en langrennsløype i hagen, og da nedstengingen av lokalsamfunnet ble faktum fredag forrige uke, tente Enger på en ny idé.

– Vi fikk lyst til å lage en skøytebane i hagen, sier 39-åringen.

– Hvorfor skøytebane?

– Vi liker å prøve nye ting og er veldig glad i å leke, og så oppdaget vi at den yngste datteren vår stod mye på skøyter i vinter. Vi tenkte derfor å bruke nedstengingen til noe gøy og lage et skøytebane sammen, men jeg ble også oppmuntret til å prøve dette da jeg noen dager tidligere så en annen på Tårnåsen som hadde gjort noe lignende, sier trebarnsfaren.

Gjort på to timer

– Vi begynte med dette prosjektet lørdag forrige uke. Selve arbeidet tok et par timer, og så kom kuldegradene og gjorde resten av jobben, sier Enger.

Mandag denne uken stod skøytebanen klar til bruk, til stor glede for hele familien på fem.

Banen, som har en størrelse på fire ganger åtte meter, ble til og med pyntet med lyslenker. Hele prosjektet har blitt en suksess og er godt brukt av hele familien.

PRIVAT SKØYTEBANE: Sjekk det nye prosjektet til familien Enger fra Sofiemyr! Foto: Yana Stubberudlien

– Hvor mye kostet dette prosjektet?

– Både presenning og materialer hadde vi liggende i hagen fra tidligere. Det er også noe som fungerer som sceneelementer til hagefestivalen, så den eneste utgiften i vårt tilfelle er det som gikk på vannmåleren, sier Enger.

Da Oppegård Avis kom på besøk onsdag formiddag, spilte søstrene Ingvild (8) og Solveig (11) ishockey med pappa.

– Det er kjempegøy! sa de.

– Nå satser vi på å bli like flinke som Camilla Hille (tidligere landslagsspiller i ishockey og gruppeleder for Nordre Follo Venstre), supplerte Hans Martin Enger med et smil.

Sjekk fremgangsmåten

Den kreative trebarnsfaren fra Sofiemyr deler gjerne hele oppskriften med våre lesere:

– Vi sjekket langtidsvarselet, siden dette bare funker i kuldegrader. Så la vi en presenning på den flateste delen av tomten. Gårdsplass eller terrasse er nok å foretrekke framfor plen. Vi valgte plen. Deretter bygde vi opp med bjelker i en ramme rundt banen og festet presenningen til den. Da gjensto kun å fylle med vann (cirka 15 centimeter) og la tiden og kuldegradene gjøre resten av jobben. Hver dag etter bruk fyller vi på et tynt lag med vann, så blir det speilblankt og perfekte forhold til dagen etter, sier 39-åringen.

Inspirerende

– Hvordan reagerer dere på tiden med nedstengingen av lokalsamfunnet?

– Denne tiden har avslørt våre sterke og svake sider, og den har vist hvor sårbare, men også hvor tilpasningsdyktige vi er. Vi ser at mange i lokalsamfunnet er flinke til å tilpasse seg og finne på nye ting sammen i den tøffe tiden. Det er veldig inspirerende, sier Enger.

– Hva kan du anbefale til de andre i kommunen i den tøffe tiden?

– Det finnes ikke en enkel oppskrift for alle sammen, men vi må gjøre det beste ut av situasjonen til enhver tid. Prøv ut nye ting og se mulighetene som finnes rundt deg. Se på tiden med familien som verdifull. Det er også veldig gøy å gjøre ting sammen. Samtid ser vi at denne krisen rammer samfunnet veldig urettferdig og vi må ha respekt for det. Jeg tenker mye på sårbare barn som er rammet av de strengeste tiltakene, som er innført i vår kommune per i dag. Vi må ta vare på dem så godt som mulig, sier 39-åringen.

Sjekk også videoen her: Laget egen skøytebane i hagen

Powered by Labrador CMS